A VIII. Őszi Izsáki Képzőművészeti Alkotótábor művészeinek, 2018. október 5-12. között ezúttal is a Vino étterem és Panzió adott otthont. Az idén 13 festőművész vett rész a tábor munkájában, akikhez három izsáki amatőr festő is csatlakozott. Némely alkotó már évek óta rendszeresen visszatér, mert elégedettek az ellátással, az itt biztosított feltételekkel és Izsákon és környékén található témák bőségével. A tábor végén elkészült alkotásokból 43 kép került kiállításra, melynek ünnepélyes megnyitója 2018. október 12-én volt az Izsáki Táncsics Mihály Művelődési Házban.
A tárlat megnyitása alkalmával, Bérczes Lajos, az Önkormányzat Kulturális Bizottság elnöke, örömmel állapította meg, hogy Izsáknak van egy eredményesen működő alkotótábora, hiszen a létrehozott szellemi értékek és lelki élmények a mieink, és erre méltán lehetünk büszkék. A hegedű és ének előadással színesített megnyitón, Dr. Turai G. Kamil esztéta, vallásfilozófus a tőle megszokott színes megfogalmazással és értékelő alapossággal mondott véleményt minden művész kiállított képeiről, ezzel is segítve az érdeklődő vendégek szemlélődését.

Ziegler Németh Ferenc, a festőtábor szervezője, hálás szívvel köszönte meg a támogatóknak, hogy évről évre lehetővé teszik a tábor munkáját. Arra meg külön is büszke, hogy tanítványa, a megnyitón szereplő ifjú hegedű-virtuóz, Halmi Norbert, ígéretes festőtehetség.

A VIII. Őszi Izsáki Képzőművészeti Alkotótábor művészei:
Balogh József (Izsák)
Biri Ildikó (Budapest)
Gróf Zoltán (Ballószög)
Gyalai Béla (Tiszakécske)
Harsányi Zsuzsanna (Kecskemét)
Király Nikoletta (Hévíz)
M. Tóth Zsuzsanna (Balatonszemes)
Mág Tamás (Göd)
Pósa Ede (Balatonszemes)
Salamon György (Budapest)
Tömpe Emőke (Budapest)
Vincze László (Esztergom)
Ziegler Németh Ferenc (Izsák)
Valamint három izsáki amatőr alkotó:
Halmi Norbert,
Forgács Tünde
Takács Kornélia
A kiállítás képei a Google albumban láthatóak.
A tárlat október végéig, 15-18 óra között tekinthető meg a művelődési házban.
-Hirdetés-

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS