A kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében 10 alkalmas fogyást segítő tanácsadás indult október 11-én. Sokan eljöttek az első foglalkozásra, a két hónapos program nem egy előadássorozat, Dr. Nagy Miklós szakmai vezető folyamatosan bevonja a jelenlevőket a beszélgetésbe, elmondhatják saját tapasztalati élményeiket. A résztvevők egymást erősítik abban, hogy az információ birtokában könnyebb a testsúlyunk szinten tartása. Ez a tanfolyam nem a lemondás, szenvedés és kényszer, mert nem arról szól, hogy mit ne csináljunk, hanem arról,hogyan fedezzük fel a táplálkozás egy új formáját, miközben esetlegesen maradunk a magyaros íz világnál. Nem az a acél, hogy a tanfolyam idején mindenki lefogyjon, ez egy olyan program, amelyben sikeresen meg lehet tartani a kalória egyensúlyt. A fogyás az energia egyensúlytól függ, akkor fogyunk, ha kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyit felhasznál testünk a működéséhez.
Ne kezdj bele tudás nélkül, mert jó érteni azt, hogy mi történik a testeddel, ha kevesebb kalóriát fogyasztasz, mint amennyit elhasználsz. Vannak személyek, akik kevésbé kitartóak, például náluk fontos hangsúlyozni, hogy az első hónapban a szervezet belső tartalékait hasznosítja és kevésbé fog súlyt veszíteni. Ha ezt valaki megérti kitart, ha nem akkor feladja. Az első 30-45 nap – főleg első alkalommal fogyókúrázónak – nehéz. A szervezet alkalmazkodik a kevesebb kalória bevitelhez, de nem azonnal – ezt az időszakot kifejezetten jó segítő társ, szakember mellett tölteni. Éhes vagy, hiányzik a megszokott süti, egy dekával sem vagy könnyebb, esetleg szédülsz – hogy a fenébe ne lenne ez nehéz! Egy hónap viszont gyorsan eltelik és a kevesebb bevitt kalória is elégséges, hisz azt a testünk kiegészíti a tartalék zsírunk lebontásával. Nem kell koplalni, lehet mindent enni, de közben számoljuk a kalóriákat, ez nem nehéz, nem jár szenvedéssel egyszerűen átalakítod az étrendedet. Személyesen ezt egy kicsit gasztronómiai kalandnak is felfogom, hisz próbálgatom a kedvenc ételeimet, minél egészségesebb alapanyagokból elkészíteni– számolt be Dr. Nagy Miklós.
B.M
Fotógaléria: