A kiskőrösi Fókusz Optika idén is részt vesz az „Október a látás hónapja” országos kampányban. Az egy hónapig tartó akció célja hogy bárki számára könnyen elérhetővé tegyék a látásellenőrzést, ami fényt deríthet az eddig esetleg rejtve maradt problémákra.

-Hirdetés-

A kampány, az idei évben „A digitális világ vizuális kihívásai – védekezés a kék fény ellen” mottót kapta, hiszen napjainkban a digitális eszközök egyre inkább a hétköznapok részévé váltak, és az általuk kibocsátott “kék fény” terhelés kortól függetlenül mindenkit érint. Az okostelefonok, táblagépek, laptopok, tévékészülékek, GPS eszközök túlzott használata a szem megerőltetéséhez, szemfáradtsághoz, fejfájáshoz, homályos látáshoz vagy akár álmatlansághoz is vezethet.

Miért káros ez?
Neves egyetemek kutatták az új jelenséget, melyet egymástól függetlenül mind károsnak ítéltek. Szemünket nem a digitális világhoz találták ki! A nap természetes fényét fehérnek érzékeljük, de valójában megtalálható benne a színspektrum minden eleme. Ezek közül a kék fény a legrövidebb hullámhosszú és a legnagyobb energiájú. Mivel a digitális eszközöket közelről nézzük, úgynevezett fényzaj jön létre, miáltal a szemünk fokozott terhelésnek van kitéve. Szervezetünk a fény által érzékeli milyen napszak van, ez felel az alvás-ébredés körforgásért. Ha lefekvés előtt sokáig nézzük a kék fényt szóró képernyőket, a belső óra összezavarodik, képtelenek leszünk kialudni magunkat. A kutatók kimutatták azt is, hogy azok az éjszakai műszakban dolgozók, akiket munkaóráikban kék fény ér, sokkal fogékonyabbak a cukorbetegségre, a depresszióra, a szívproblémákra. Gyakran regisztrálnak nálunk bizonyos daganatos megbetegedéseket is. A tinédzserek talán még nagyobb veszélyben vannak, miszerint a 12-15 éves gyerekek minimum 2 órát töltenek a képernyő előtt.

Mi a megoldás?
Mivel a kék fény ártalmas hatása egy viszonylag új jelenség és különösen a fejlett társadalmakat érinti, így a neves szemüveglencse gyártók reagáltak erre a leggyorsabban. A kiskőrösi Fókusz Optika olyan innovatív optikai megoldásokat, ingyenes szaktanácsadást és látásellenőrzést kínál, melyekkel a kék fény terhelést jelentősen csökkenteni lehet.

A meglepően nagy érdeklődésre való tekintettel 2018. november 15-ig, meghosszabbított ingyenes látásellenőrzéssel és szaktanácsadással várják az érdeklődőket. Érdemes mihamarabb felkeresni a Fókusz Optikát, mert ebben az időszakban a teljes körű szemvizsgálat is ingyenes üzletükben! A tanácsadásra és a vizsgálatra a 06-20/580-4225 vagy 06-78/411-066 telefonszámon, valamint személyesen a 6200 Kiskőrös, Petőfi tér 11. szám alatt lehet bejelentkezni, minden hétköznap 9:00 és 17:00 óra között, szombaton pedig 8:00-12:00 óráig.

Kutyifa Icu 

MEGOSZTÁS