Az oktatásban fontos szerepet tölt be az egészséges életmódra való nevelés. A KT Bem József Általános Iskolában minden évben Saláta napot tartanak, ahol ennek jegyében telik el a nap. Az idei évben november 10-én került sor erre az iskolai rendezvényre. A napot Dulai Ágnes fitnesz edzővel kezdték, aki egy kis átmozgató tornát tartott.

-Hirdetés-

Utána mindenki a saját termében alkotott. Az alsó tagozatosok ínycsiklandó salátákat állítottak össze, a felsősök pedig kreativitásukról tehettek tanúbizonyságot.  Az elkészült műveikből kiállítást szerveztek, és a zsűri eldöntötte milyen kategóriagyőztest hirdet ki, hiszen itt nem az a fontos, hogy a legjobb legyél. Minden alkotás nyertes volt, mert egy csapatban, vidáman és nagy lelkesedéssel alkottak a diákok. A felsősök elméleti tudásukat is felmérhették; egy totó segítségével megtudhatták mennyire jártasak az egészséges életmód területén.

Az iskola különös gondot fordít arra, hogy a rendszeres mozgás, sportolás mindennapi igénnyé alakuljon. Megelőző munkát folytat annak érdekében, hogy a gyerekek felismerjék és elutasítsák az egészségre ártalmas dolgokat.

Az egészség a testi, lelki, szociális jólét állapota, fontos eszköz életcéljaink megvalósítása során.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS