A megfelelő szájhigiénia kialakítása az egészséges életmódra nevelés egyik alappillére. Ez a feladat az óvodai nevelés kihagyhatatlan része, a helytelen szokások rögzülése a gyermekek egész későbbi életére hatással lehet. A kiskőrösi Mohácsi utcai Tagóvodában a gyerekek, egy egész héten át játékos formában ismerkedtek a helyes fogápolással.

-Hirdetés-

Minden korcsoport számára differenciáltan, maximálisan gyermekközeli, interaktív módon ismertették meg a fog-és szájápolás fontosságát, a fogmosás helyes technikáját. Az óvónők bemutatták az egészséges ételek és az édességek, fogkárosító ételek-italok közötti különbséget. A mozgásos feladatokat és a kreatív alkotásokat is e téma köré csoportosították.

A fogorvosnál megismerték az orvos munkájával kapcsolatos eszközöket, a vállalkozó kedvű kisgyermekek fogászati szűrővizsgálaton is részt vehettek.

Berta Anett tornaórája

A rendezvény zárónapján a jól működő Környezet és egészségnevelő munkaközösség is figyelemmel kísérte a nap eseményeit, hiszen vezetőjük Kerekesné Varga Erzsébet munkájába pillanthattak bele.  A Kiskőrösi Óvodák igazgatója Vlocskóné Csatlós Erzsébet fontosnak tartja a munkaközösségek ösztönző hatását, azoknak a módszereknek a kidolgozását, amelyekkel az óvodapedagógusok munkáját folyamatosan figyelemmel kísérhetik, elismerhetik. Ezáltal felvállalják azokat a feladatokat, amivel az óvodai tartalmi munka színvonalát javíthatják, fejleszthetik.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS