Még szeptemberben indította útjára „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” elnevezésű közös kampányát a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. Az élet védelméért és a környezet biztonságáért szervezett kampányra azért van szükség, mert az emberéleteket követelő szén-monoxid-mérgezések és lakástüzek az eddigieknél is erőteljesebb fellépést sürgetnek.

-Hirdetés-

A Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szakemberei a helyi karitatív szervezetekkel, valamint az önkormányzatokkal együttműködve választották ki azt az öt családot a Kiskőrösi járásban, akiknek a legnagyobb szüksége van ezekre az optikai füstérzékelő készülékekre otthonaikban.

Paksi Dénes tű. alezredes átadja a füstjelző készüléket az édesanyának

A kampány -mely a tűzmegelőzési feladatokra és az élet védelmére fókuszál- keretében a mai nappal került átadásra és beüzemelésre az első készülék Kiskőrösön a Vörösmarty utcában, melyet személyesen Paksi Dénes, tűzoltóparancsnok adott át a nagycsaládos édesanyának.  

A füstjelző készüléket a kiskőrösi hivatásos tűzoltók segítettek felszerelni és beüzemelni a kisgyermekes család otthonában

A füstérzékelők kiosztásának az a célja, hogy minél nagyobb nyilvánosságot kapjon a tűzmegelőzés, a szelektív gyűjtés és a személyes felelősségvállalás fontossága. 

Az egyszerűen felszerelhető és karbantartható készülék 10 éves élettartammal rendelkezik

Végső és legfontosabb cél pedig az, hogy minden háztartásba eljusson a kampány üzenete: Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven!, hiszen Magyarországon évente 6500 lakásban pusztítanak a lángok. A füstérzékelő tűz esetén még az alvó embert is riasztja. Gondoljon otthona és szerettei biztonságára: a tűz és a füst korai észlelése érdekében használjon füstérzékelőt!

Kutyifa Icu 

MEGOSZTÁS