Az idei év első képviselő-testületi ülésén, 2019. január 23-án szavaztak és döntöttek a képviselők arról, hogy megépülhet az Ady Endre és a Széchenyi utcát összekötő útszakasz Kiskőrösön. Az átalakításra azért van szükség, mert a KT Bem József Általános Iskola épületének bővítése az épület utcafronti szakaszán valósul meg, valamint a rendőrség épületeinek felújítása, energetikai korszerűsítése szintén a Vasvári Pál utca utcafronti szakaszát érinti. Mindezek figyelembevételével, a beruházások volumene indokolja a Vasvári Pál utca közforgalom elől történő részleges lezárását.

A Vasvári és a Széchenyi utcai kereszteződés a Bem iskolánál
-Hirdetés-

Az alapprobléma már régóta fennáll, hisz az évek alatt sokat változtak a szokások. A gyermekek közel 95%-át autóval hozzák az iskolába. Tudjuk és látjuk, hogy a Vasvári Pál utca egy egyirányú, szűk utca, ezért gyakori itt a torlódás. A Széchenyi utcát korábban már ezért egyirányúsítottuk, de ez sem bizonyult a legjobb megoldásnak – mesélte Domonyi László polgármester.

A KT Bem József Általános Iskola 8 tanteremmel történő bővítése mellett sor kerül az épület fűtéskorszerűsítésére, valamint a külső udvar rendezésére is. Az eredményes közbeszerzési eljárást követően várhatóan június hónapban kezdődnek meg az építési munkálatok az iskola területén. A Bem József Általános Iskola megközelítésének biztosítása érdekében az önkormányzat, a Széchenyi és az Ady E. utcák közötti szakasz közúti közlekedés számára történő kialakítását tervezi.

A megépítésre váró útszakasz, mely a Széchenyi utcát az Ady E. utcával köti majd össze

Időközben az Ady E. utca 9. szám alatti telek eladóvá vált, mely lehetőséget adott számunkra ahhoz, hogy megvalósítsuk a Széchenyi és az Ady Endre utca közötti átjárhatóságot. Ehhez megvásároltuk ezt az ingatlant és még másik két telek egy-egy részét is, hogy elképzeléseinket meg tudjuk valósítani. Igaz, hogy egy kisebb S kanyarral, de egy átjáró út építhető a két utca között ezzel a megoldással, ezáltal tehermentesíteni tudjuk a Vasvári Pál utcát. Azt is tudjuk, hogy az Ady E. utcai kertek vége egy óriási belvizes mély terület, tehát előtte még a belvíz elvezetését is meg kell oldanunk. Mindezeken kívül meg kell vizsgálnunk a forgalmi rend kérdését is, természetesen a mérnök szakemberekkel együtt. Terveinket még az építkezés kezdetéig szeretnénk megvalósítani. A beruházás önköltségen valósul meg, a kivitelező nagy valószínűséggel a KŐRÖSKOM Kft. lesz. A beruházás az ingatlanvásárlásokkal és az út kialakításával együtt előreláthatólag 20-30 millió forintba fog kerülni – tájékoztatott minket Domonyi László.

Az érintett útszakasz

Tehát hamarosan megkezdődik az összekötő út kialakítása a Bem iskola megközelítésének biztosítása érdekében, hiszen várhatóan június hónapban megkezdődnek az építési munkálatok az iskola területén.

Kutyifa Icu 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS