Biztonságos internet címmel prevenciós hét kezdődött 2019. február 4-én, melynek keretén belül a Kiskőrösi Rendőrkapitányságtól Kuti Erika c.r.őrnagy sorra látogatja a kiskőrösi és környékbeli oktatási intézményeket és előadást tart az internet veszélyeiről a diákoknak.

Prevenciós előadás az internet veszélyeiről
-Hirdetés-

Első állomásként Kiskőrösön a KT Bem József Általános Iskolában rendeztek ilyen interaktív előadást, ahol a diákok is megoszthatták saját tapasztalatukat, gondolataikat a témával kapcsolatban, hiszen többnyire mindannyian rendelkeznek már okostelefonnal, de egy biztos, otthon mindenképp használják az internetet.

Kuti Erika c.r.őrnagy

A gyerekek sorra hozták is a példát, amikor véletlen játékot töltöttek le pénzért vagy épp vírus került a táblagépükre. Ezen kívül tisztázták (hiszen akarva akaratlanul használják az internetet úgyis a diákok), hogy bármely internetes oldal használatához a jelszavaikat hogyan kell megválasztani és titkosan kezelni, hiszen bárki ellophatja az általuk féltve őrzött képeket, információkat.

Kuti Erika szót ejtett a Facebook veszélyeiről, az idegenekkel való chat-elés aggályairól, hiszen sosem tudjuk biztosra, ki írogat vissza gyermekünknek. Egy kisfiú mesélte is rögtön, hogy a szülei nem engedik, hogy képet tegyen fel magáról az internetre.

Az általános iskolás tanulók érdeklődve hallgatják az előadást

Szóba kerültek a nagy sikernek örvendő számítógépes játékok és a függőség is, melyek által egy virtuális világba kerülnek a felhasználók. Mindez gyakran vezet elmagányosodáshoz, mivel barátaik csak az interneten lesznek. Hol vannak már a régi szép idők, amikor az udvaron, játszótéren barátkoztak a gyerekek?!

Képünkön az 5. évfolyam

Ma már szinte az iskolán kívül csak a telefonjaikon keresztül tartják a kapcsolatot. Ugyanakkor ezek a virtuális játékok függőséghez vezetnek. Ahogyan Kuti Erika is felhívta a figyelmet a játékok sajnos beszippantják a gyerekek tudatát és a virtuális valóságot veszik alapul a való életben is: „Ahogy a játékban meghalok, majd új életet kapok. Nem gyerekek. A való életben nincs több lehetőség. Egy életetek van csak.”

DéKá

MEGOSZTÁS