Immár nyolcadik éve indul februárban a Kiskőrösi Rendőrkapitányság saját programja, a Zsebi, melynek idei első helyszíne a Kiskőrösi Óvodák Batthyány Utcai Tagóvodája.
Kuti Erika c.r. őrnagy sorra járja a kiskőrösi óvodákat, ahol a nagycsoportosoknak tartanak érdekes előadást a bűnmegelőzésről. Céljuk, hogy ez a már valamennyire érettebb korosztály megismerkedjen olyan alapvető dolgokkal, mint az idegenekkel való távolság betartása vagy a biztonságos közlekedés a zebrán.

A gyerekek maguk is gyakorolták a helyes közlekedést a zebrán
-Hirdetés-

Kuti Erika mesékkel is tanítja az ovisokat az idegenekkel való veszélyekről, melyeket -hatalmas csodálatomra – a kicsik hangosan kántálva mondanak mintha olvasnák: „Idegennek nem nyitok ajtót. Idegen autójába nem ülök be. Idegentől nem fogadok el semmit. Idegennel nem megyek sehova. Idegennel nem állok szóba.”

A projekttel kapcsolatban Kuti Erikát kérdeztük:
-A program nyolcadik éve fut a te segítségeddel. A gyerekeket mennyire érdekli az előadás?
A kapitányság saját programja, a „szülőanyja” én vagyok. Három foglalkozást tartok. Az első az ismerős és idegenek, második a közlekedés, harmadik pedig az otthoni, játszótéri és sportbalesetek megelőzése. Nagyon szeretik, hiszen a foglalkozásokon meséket hallgatunk mely zenés, mozgásos és játékos elemeket tartalmaz az életkori fejlettségüknek megfelelően.

Kuti Erika c.r.őrnagy oktat a rögtönzött gyalogos átkelőn

Van-e bármi észrevételed a 8 év alatti gyerekekkel kapcsolatban? Ők már azért eléggé az internet világában nőnek fel a szüleik okostelefonjai, tablet stb miatt. Észrevehető ebből valami az ilyen picik körében?
-Maga a telefon, internet itt nem jön ki annyira, viszont rendkívül tájékozottak. A felgyorsult világ őket is utolérte, rengeteg információ árad feléjük. Aminek viszont örülök, hogy a klasszikus meséket még ismerik.

DéKá

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS