A Birkás Bor és Pálinkaház 2019. február 16-án a bor és az ulti párosításaként immáron negyedik alakalommal szervezett ultiversenyt. A „Tíz perc a borról és egész nap az ultiról” jelmondatot követve, a verseny megkezdése előtt a Rozéborok Miklós-napi XX. országos versenyén, a 2018. év legjobb rozéborának tartott Stier Pincészet Villányi Kékfrankos rozéjának bemutatására és kóstolására került sor.

-Hirdetés-

A versenyt, a Magyar Ultiszövetség által elfogadott játékszabályok szerint és az online elérhető Ultiverseny Párosító Program felhasználásával bonyolították le. A számítógépes program végezte a 12 partiból álló fordulók párosítását és az eredmények rögzítését. Kivetítőn keresztül a játékosok folyamatosan követhették a verseny alakulását. A versenyre 24 játékos nevezett be és öt forduló után hirdettek eredményt:
1. Bajáki Emil (Kecskemét)
2. Fekete József (Kecskemét)
3. Losonczi Gábor (Izsák)
A helyezettek oklevelet és ajándékcsomagot kaptak. A győztes neve felkerült a „Bor és az Ulti napja” vándorserlegére.

A verseny végén Birkás Menyhért igazgató, a verseny házigazdája jóleső örömmel nyugtázta, hogy az egész napos rendezvényen végig kellemes hangulatban, oldott légkörben ultizhattak a játékosok. Az utolsó partiig nyílt és izgalmas verseny gördülékenyen és sportszerűen zajlott le. Ígéretet tett, hogy jövőre ismét megrendezik a „Bor és az Ulti napját”.

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS