Kettes kiemelt tűzhöz riasztották a kiskőrösi hivatásos és önkéntes, a soltvadkerti önkormányzati, a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat, valamint a Katasztrófavédelemi Műveleti Szolgálatot (KSZM) ma délután.

-Hirdetés-

Kiskőrösön, a Mező utca mögötti részen megközelítőleg 4-5 hektárnyi nádas, zsombékos, száraz fűvel borított terület égett. A nagyon nehéz terepviszonyok miatt csak gyalogosan, járművek nélkül tudták megközelíteni a terepet a tűzoltóságok munkatársai, akik csak tömlőhosszabbítással, puttonyfecskendőkkel, szikracsapókkal és kézi szerszámokkal tudtak beavatkozni a tűzoltás során. 

Feltehetőleg ezúttal is emberi mulasztás okozta a lángokat.

Paksi Dénes tűzoltó parancsnok úr elmondta: Már folyamatban vannak a hatósági ellenőrzések a gondozatlan területek tulajdonosaival szemben, akik ellen hatósági eljárásokat fog lefolytatni a Katasztrófavédelem Hatósági Osztálya a közeljövőben.

A szakemberek arra kérik a lakosságot, hogy IDE KATTINTVA tájékozódjanak a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályairól és tartsák be az abban leírtakat! 

A jogszabálytól eltérő vagy hatósági engedély hiányában végzett tűzgyújtási tevékenység tűzvédelmi bírságot von maga után!

Képek: Kiskőrös ÖTE 
Kutyifa Icu

MEGOSZTÁS