A tegnapi nap folyamán összesen 15, míg a mai nap folyamán is már több, mint 6 tűzhöz riasztották a kiskőrösi tűzoltókat – tudtuk meg az imént Paksi Dénes parancsnok úrtól.  Ismételten a Mező utca végén, Kiskőrös határában csaptak fel a lángok. Most is több hektárnyi nádas, zsombékos, száraz fűvel borított terület égett, melyet a nehéz terepviszonyok miatt csak gyalogosan tudtak megközelíteni a tűzoltóságok munkatársai. Ezúttal is tömlőhosszabbítással, puttonyfecskendőkkel, szikracsapókkal és kézi szerszámokkal oltották el a tüzet a kiskőrösi, valamint a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók. Az utómunkálatok jelenleg is zajlanak. 

-Hirdetés-

Feltehetőleg ezúttal is emberi mulasztás, de az sincs kizárva, hogy szándékos gyújtogatás okozta a lángokat.
Paksi Dénes tűzoltó parancsnok úr elmondta: Már folyamatban vannak a hatósági ellenőrzések a gondozatlan területek tulajdonosaival szemben, akik ellen hatósági eljárásokat fog lefolytatni a Katasztrófavédelem Hatósági Osztálya a közeljövőben.

A szakemberek arra kérik a lakosságot, hogy IDE KATTINTVA tájékozódjanak a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályairól és tartsák be az abban leírtakat! 

A jogszabálytól eltérő vagy hatósági engedély hiányában végzett tűzgyújtási tevékenység tűzvédelmi bírságot von maga után!

Képek: olvasói fotók
Kutyifa Icu

MEGOSZTÁS