A megalakulásának 20 éves jubileumát ünneplő izsáki Sárfehér Néptáncegyüttes a régebbi, jelenlegi és vendég táncosok részvételével jubileumi táncházat tartottak 2019. március 1-én a ZÖREY klubban. A talpalávalót az együttes állandó kísérője, a Suttyomba zenekar húzta. A rendezvény indításaként az együttes alsó tagozatos táncosai reggel, a piactéren rögtönzött tánccal invitálták az embereket a jubileumi gálaműsor megtekintésére.

-Hirdetés-

A Suttyomba zenekar 1993-ban alakult békés megyei, népzenét kedvelő fiatalok összefogásával, amely 1997 óta működik a jelenlegi formában: Szujó Zsolt – hegedű; Schäfer Szilveszter – hegedű; Bohák Endre – brácsa, kontra; Laurik László – nagybőgő. A zenekar repertoárjában megtalálhatóak a történelmi Magyarország valamennyi tájegységének népzenéi, kiemelt figyelmet fordítva az archaikus hangszeres hangzás és a népzenei eredetiség megőrzésére.

A táncházban Bőtös Barnabás és Kürtösi Lilla, az együttes művészeti vezetői először a fiatalabbaknak, majd a nagyobbaknak vezettek különböző táncrendeket, amely végül felszabadult örömtánccal folytatódott…

Faragó Gábor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS