A Sárfehér Néptánc Egyesület a „20-éves a Sárfehér Néptáncegyüttes” elnevezéssel, a Széchenyi program keretében három rendezvényt szervezett. A néptánchoz kapcsolódó táncházat és gálaelőadást, valamint az egyesület tevékenységében fontos szerepet kapó hagyományőrzés és egészségmegőrzés témaköréhez tartozó ismeretterjesztő előadást.

-Hirdetés-

Tiszta búzát öntöttem a garatra…” címmel, 2019. március 2-án az Izsáki Táncsics Mihály Művelődési Házban, Ráczné Virág Ágnes a hagyományos gabonafajták, az őrlés és a kenyérsütés témakörében tartott interaktív előadást. A rizs, árpa, köles, rozs, zab, kukorica és búza legfőbb jellemzői ismertetésén túl, a mindennapi táplálkozásunkban betöltött élettani szerepükről is hallhattak az érdeklődők.
Nem bizonyult számukra egyszerű feladatnak az egyes, a különböző feldolgozottsági fokú, gabonafajták felismerése. A magvak fogyasztáshoz való elkészítését a gyakorlatban is megtekinthették, és a gabonákból készíthető ételek elkésztéséhez kaphattak hasznos tanácsokat a megjelentek.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS