Perdültek a szoknyák, kopogtak a csizmatalpak Március 8-án pénteken 18 órától, szombaton pedig délelőtt 10:30-tól került megrendezésre a kiskőrösi néptánc csoportok félévi bemutatkozó előadása. 

A Kiskőrösi Néptáncegyüttes nyitotta meg a rendezvényt
-Hirdetés-

A rendezvényt a legidősebbek, a Kiskőrösi Néptáncegyüttes csoport táncosai nyitották, kiegészülve a Csicsergőkkel. A fellépést Horváth Katalin tanárnő nyitotta meg, aki mindig lelkesen tanítja be a gyerekeknek, fiataloknak az adott koreográfiákat Kaponya Lászlóval együtt.
Az eseményt végig Tóth Viktor és Turán Fanni konferálta, akik a Csicsergők tánccsoport oszlopos tagjai. A helyszínt természetesen a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ adta, amely mindkét nap telt házzal fogadta a táncosokat.

Kis-Csicsergők

A megnyitó után az előadást a legkisebbek, a Töpörtyűk kezdték. A csoport kisiskolásokból és óvodásokból állt össze pár éve – több mint 30 fővel álltak színpadra Felvidéki gyermekdalokkal.

Utánuk következtek a Tökmagok, akik már több éve ismerkednek a néptánccal és annak csodálatos világával. Ők már idősebbek (8-10 évesek), őket követték a Kis-Csicsergők, akik javarészt már felsősök – lassan 5 éve csöppentek bele a néptánc világába, és egy igazi lakodalmas műsorral léptek a közönség elé.

A kétnapos rendezvényen telt ház volt a Művelődési Központban

Az est folyamán helyet kaptak a zenészek is, a három főből álló vonószenekar húzta a talpalávalót végig a fellépőknek, és amíg a Csicsergők a színpad mögött készültek, ők szórakoztatták a közönséget. Csicsergők már több mint 5 éve dolgoznak együtt, tagjai 12-15 éves fiatalok.

A Kiskőrösi Néptáncegyüttes és a Csicsergők legényei

A záróműsort a Kiskőrösi Néptáncegyüttes zárta harmadik táncukkal. Ők a legidősebbek, már több mint 8 éve táncolnak, tagjai nagyrészt 16-18 éves fiatalok, de akadnak köztük már egyetemisták is. Rengeteg versenyre és minősítőre járnak, keményen dolgoznak, újabb és újabb koreográfiákat tanulva. A lányok székelyföldi népdalokat énekeltek, majd a fiúk is csatlakoztak, páros-forgatós tánccal zárva a fantasztikus előadást. Az est zárásaként a Kiskőrösi Néptáncegyüttes legényei énekeltek nőnap alkalmából.

A kétnapos néptánc előadás után a táncosok tovább készülnek a rájuk váró tavaszi fellépésekre, versenyekre és a nyári fesztiválokra.

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (105 db kép)
MEGOSZTÁS