2019. március 14-én tartotta éves beszámolóját taggyűlésén a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága.

Balról jobbra: Pribelszki Péter, a kiskőrösi Tesco áruház képviselője, Csizovszki László rendőr alezredes rendőrségi főtanácsos, a Balesetmegelőzési Bizottság elnöke és Csányi József, a Kiskőrös Tv képviseletében
-Hirdetés-

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője Csizovszki László rendőr alezredes rendőrségi főtanácsos, a Balesetmegelőzési Bizottság elnöke nyitotta meg az ülést köszöntőjével, majd kitért a kiskőrösi térfigyelő kamerák védelmi szerepére illetve a gyermekek védelmének fontosságára. Ebben például nagy segítséget nyújtanak az iskolák rendőrei, akik az iskolai napokon a gyalogátkelőhelyeken segítik a biztonságos átkelést. Ugyanennyire fontosak és hatékonyak az óvodákban és iskolákban folyó prevenciós előadások is. Ahogy a kapitány úr fogalmazott:

Az utakon történő közlekedési kihágások az állampolgárok részéről mindenki számára bocsánatos bűnnek számítanak. Mindaddig, amíg nem a saját családtagjával történik valami.”
Baltás Adrienn c.r.zászlós és Kothencz Zoltán r.alezredes

Ezt követően Baltás Adrienn c.r.zászlós a Balesetmegelőzési Bizottság titkára és Kothencz Zoltán r.alezredes a Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke bemutatták a jelenlevő tagoknak a tervezett programokat. Baltás Adrienn c.r.zászlós úgy fogalmazott:

Most élesztjük fel álmából a megelőzési tevékenységet! A működésünket hatékonnyá kell tenni és ehhez kell a partnerek felkutatása, a munkánk bemutatása. Külön köszönet a Vira Magazinnak, hogy térségünk rendőrségi híreit, prevenciós eseményeit megosztják az olvasókkal.

Az 2019-re tervezett programok előzetes listája:

A tavalyi rendőrségi prevenciós események a nagy sikerre való tekintettel idén is jelen lesznek Kiskőrös város életében. Többek között a hatalmas érdeklődéssel zajlott Rendvédelmi nap, amelyet előreláthatólag ősszel rendeznek meg. Pontos információ még nincs.

Kerékpáros Kupa a KT Bem József Általános Iskolában, ahol elméleti KRESZ teszt és kerékpáros akadálypálya várja a diákokat április 8-án. Ennek az eseménynek a megyei döntője április 30-án lesz a kiskőrösi Tesconál, ahol a megye 11 városából mintegy 44 gyerek méretteti meg magát.

A Kuti Erika c.r.őrnagy által megálmodott és levezényelt Zsebi program zárónapja április 25-én lesz a hagyományokhoz híven a Batthyány Óvodában, ahol a rendőrök, mentősök, tűzoltók, védőnők, gyermekjóléti munkatársai várják a nagycsoportosokat.

A fentieken kívül várható még Családi nap a Tesco-nál májusban, az Alma-citrom kampány az utakon (a rendőri igazoltatás során pár diák is jelen van és ha minden rendben van, almát adnak a sofőrnek, ellenkező esetben citromot).

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának jelenlevő tagjai
Célunk, hogy közel kerüljünk az állampolgárokhoz, ne csak egy távoli szervezetnek tűnjünk. A biztonságos közlekedéshez az állampolgárok segítségére és együttműködésére is szükségünk van” – ezekkel a szavakkal zárta a gyűlést Csizovszki László rendőr alezredes rendőrségi főtanácsos.

A fenti programokról természetesen olvasóink tájékozódhatnak majd a Vira Magazin honlapján.

DéKá

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)
MEGOSZTÁS