Mint ismeretes, a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma a szűkebb-tágabb környezetünk megtisztításáért.
A TeSzedd szemétgyűjtési akcióban való részvételnek előnye, hogy szervezők biztosítják a szedéshez szükséges eszközöket (kesztyűt, zsákot és kötözőanyagot) és gondoskodnak az összegyűjtött szemét elszállításáról. Az izsákiak rendszeresen részt vesznek a TeSzedd akcióiban, az idei alkalommal, három csoporttal:

-Hirdetés-

Az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és tanárai, 2019. március 20-án, 450 fővel a város belterületi utcáin gyűjtötték a szemetet. Remélhetőleg ez a tevékenység is hozzásegít ahhoz, hogy jobban figyeljünk a környezetünkre: TeNedobdel akció kellene mindennap.

A Kikunsági Nemzeti Park Kolon-tavi őrkerülete, a Tegyünk Izsákért Egyesület és a Futóhomok Természetvédelmi Egyesület már nyolcadik éve szervez önkéntes szemétgyűjtést. A “Föld Órája” (március utolsó szombatja) akcióhoz kapcsolódóan, rendszerint a Kiskunsági Nemzeti Park város felőli részének, az Izsákot érintő túraútvonalak megtisztítását végzik. Ezúttal a TeSzedd kampányhoz kapcsolódva 2019. március 22-én, munkaidő után, különböző csoportokban gyűjtötték a szemetet. Aktivistáik a sötétedés beálltáig 26 zsák szemetet szedtek össze. A sok eldobott palack és műanyag mellett, illegálisan lerakott szeméttel is meg kellett birkózniuk.

A Kolontó Polgárőr Egyesület rendszeres résztvevője a TeSzedd akcióknak. 2019. március 23-án a temetők környékének megtisztítását végezték el.

Az összegyűjtött szemét mennyisége sajnos azt jelzi, hogy társadalmunk keveset törődik környezete tisztaságával. A TeSzedd akcióban résztvevők, a mások által eldobált (illegálisan lerakott) szemetében való turkálás helyett, kellemesebb időtöltést is el tudnának képzelni. A TeSzedd eredményei mellett, egy TeNedobdel mozgalomra is érdemes lenne a figyelmet fordítani.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS