Közel fél éves előkészület és tervezés után, idén 10. alkalommal került megrendezésre Kiskőrös város Sportcsarnokában a X. Duna-Tisza közi Agrár Expo és Gasztronómiai Fesztivál az elmúlt hétvégén.

-Hirdetés-

Évek óta folyamatosan növekszik a termelők részéről az érdeklődés, mivel itt azok is lehetőséget kapnak a kiállításra, akik nincsenek olyan pozícióban, hogy megyei vagy országos kampányt indíthassanak termékeikkel. Itt kizárólag MAGYAR termelők által, MAGYAR munkaerővel, MAGYAR alapanyagból előállított termékekhez juthattak hozzá az érdeklődők.

Mint látogatói, mint termelői oldalról teljesen ingyenes volt a részvétel, melynek köszönhetően termékek garmadája közül válogathattak a kedves érdeklődök. 

Az Agrár Expo azzal a törekvéssel jött létre, hogy előtérbe helyezze a hazai termékeket és kistermelőket, melynek megfelelően a vásárban 120 kistermelő, több mint 4000 terméke jelent meg Kiskőrösön: szürkemarha- és mangalicakolbász, szalámi, sonka, kecske-, juh- és tehénsajtok, a régió kitűnő borai, pálinkák, szörpök, gyümölcslevek, hidegen sajtolt olajok, mézek, hagyományos magyar cipók, gluténmentes és paleo termékek, bio- és tönköly nassolnivalók, zöldségkrémek, gyógygombák, fűszerpaprika, kézműves termékek – még felsorolni is sok lenne a termékkínálatot!  

A megszokottól is szélesebb árukínálattal, igazi ínyencségekkel kedveskedtek vendégeiknek!

Míg a felnőtteket a programok szakmaisága, a gyerekeket az édességek varázsa bűvölte el
A tíz éve még egynapos rendezvényként debütáló expo, mostanra kétnapos rendezvénnyé nőtte ki magát, ahol 140 különféle hazai eladóval és rendezvények, koncertek sorával várták a látogatókat. A vevők megkóstolhatták a termékeket, ráadásul az eladókkal baráti beszélgetések keretében tanácsokat is kérhettek és kaphattak a termelés terén is.

Hétvégén közreműködött a Bon-Bon és Apacuka együttes, majd Csepregi Éva énekelte el azokat a számokat, amelyeken sokunk felnőhetett.

P.B

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (193 db kép)
MEGOSZTÁS