Valamit tudnak a Hetednapi Adventista Egyház tagjai, amire minden embernek szüksége van. Példaértékű összefogással és szeretettel valósítják meg egyre sikeresebb és népszerűbb programjaikat.

-Hirdetés-

Ki is ez a kis csoport, akiknek köszönhetjük az elmúlt hónapok képzéseit?
Kertai Nóra, Martinné Hirsh Krisztina, Mészáros Ferencné, Szabó Árpád és felesége Szabó Zsuzsanna, és végül de nem utolsó sorban Torgyik Erzsébet áldozatos munkájának köszönhetően reméljük, egyre többen lesznek akik az egészséges életmód mellett teszik le voksukat.

Utolsó előadását tartotta Miért nem tudok tartósan lefogyni? címmel Juhász Zsolt dietetikus március 25-én Kiskőrösön a Zsinagógában. Érzékeny témát feszegetett, már az elején közölte a közönségével, hogy nem lesz népszerű azokért, amiket el fog mondani. Ezek a gondolatok a hagyományos megoldások kudarcai, amiért nem tudunk lefogyni:
Szüleim is túlsúlyosak voltak
– Egész életemben kövér voltam
– Van rajtam egy pici, de ezt bármikor leadom
– Csináljunk egy diétát
– Csak egy sütit eszek, nem kettőt
– Nem foglalkozik vele, reménytelen a helyzet, mert a szomszéd Zsuzsika egész nap csak eszik, és mégis vékony

Szendvicsek átgondolva

A valódi okokat azonban már mindenki hallotta, mégsem tudja, hogyan fogyjon. A valódi okok tehát a következők: mozgásszegény életmód, nem megfelelő élelmiszerek fogyasztása, nem megfelelő mennyiségben és nem megfelelő napszakban, és hormonális problémák miatt lehet sikertelen a fogyókúránk. Juhász Zsolt előadásában pontról pontra kifejtette ezeket az okokat.

A magyar ember cukorfogyasztása eszméletlen sok, átlagosan 40kg cukrot eszik meg egy ember egy év alatt, plusz a rejtett cukrok mennyisége is hatalmas.

„A megfelelő cukorbevitel mellett az ember kevésbé fog szorongani, kevésbé fogja érezni a fájdalmat, jobb a hangulata, elégedettebb és motiváltabb lesz, ezek kedvező hatásai miatt fogyasztunk cukrot. Viszont minden anyag, ami az előbb említett érzésekért felelős anyagokat kiváltja az agyban, DROGNAK minősül!
Mint minden drog esetében, itt is kialakul a hozzászokás, azaz egyre nagyobb mennyiségre van szükségünk ahhoz, hogy a kívánt hatást elérjük. A cukorról lemondani nagyon nehéz!” – tudhattuk meg a dietetikustól.

A rendezvényen Kertai Nórával beszélgettem.
„Különféle betegségekkel küzdenek az emberek. Az életmód és a táplálkozás nagyban meghatározza, hogy mennyire vagyunk egészségesek illetve milyen betegségekre vagyunk fogékonyak. A Hetednapi Adventista Egyház szeretett volna olyan lehetőséget biztosítani, ahol az emberek többet megtudhatnak az egészségüket érintő témákról. Előadóink alapos háttérrel rendelkeznek, és gyakorlatban is alkalmazzák azokat, amiket elmondanak. Az elmúlt időszakban Martinné Hirsch Krisztina meghívására érkezett hozzánk Juhász Zsolt. Sajnos az emberek akkor kezdenek el érdeklődni, amikor már komoly problémájuk van” – mesélte Nóri.

Szabó Árpád és felesége várja a jövőben az érdeklődőket

A jövőben kis csoportokkal szeretnék folytatni, beszélgetésekkel, személyes tapasztalatok megosztásával, egészséges ételek kóstolásával, családias hangulatban. A program koordinátora Szabó Árpád és felesége Szabó Zsuzsanna lesz.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS