Április 12-én ismét várták a kreatívkodni vágyókat a Petőfi Sándor Városi könyvtárba, egy húsvéti ünnepváró foglalkozásra.

-Hirdetés-

A programot a Család-és Gyermekjóléti Központ és a könyvtár közösen szervezte, a tőlük megszokott magas színvonalon. Azt gondolom, ha így folytatják, akkor a következő alkalomra még több helyre lesz szükség. A sikerüket bizonyítja, hogy az emberek rendszeresen visszatérnek, sőt még hoznak is magukkal újabb érdeklődőt. Egy idő után mindenki rákap az ízére – a vidám hangulat, a segítőkészség, az egymásra figyelés, nem mellesleg a sok szép – és kivitelezhető – ötlet elvarázsol kicsit és nagyot egyaránt.

Péczkáné Marcsi, a Család-és Gyermekjóléti Központ munkatársa figyeli a mozdulatokat

Nagyot is bizony! Hozzák a gyerekeiket szülők, nagyszülők, aztán csak azon kapják magukat, hogy nekik is kedvük támad egy kicsit alkotni. És ez így van jól! Ezért működik és ezért annyira lelkesek még mindig a szervezők. Az esemény előtt ők már hetekkel ötletelnek, hogy változatos repertoárt hozzanak elénk, számukra fontos, hogy mindenki megtalálja a számára kedveset.

Margó néni, a tojásfestés specialistája

Ez alkalommal az egyik teremben Kovácsné Zsuzsa (Péczkáné Marcsi elmondása szerint a legkreatívabb munkatársa a Család-és Gyermekjóléti Központnak) irányításával egy húsvéti asztaldíszt alkothattunk és tojást festhettünk Margó néni önkéntes segítségével.

Szülők gyermekeikkel közösen alkottak

A másik teremben a könyvtár és a család-és gyermekjóléti központ dolgozóinak instruálásával dekorgumiból báránykák, tojástartóból kiscsibék, papírból nyuszik készültek.
Egy zug sem maradt üresen a teremben. A könyvespolcok mögül is vidám gyermekek kacagása hallatszott, ahogy a babzsákokon ülve meséltek egymásnak titkos történeteket.

Lehet, hogy elfogult vagyok, de annyira jók ezek az alkalmak. Mindig mintha valami más világba csöppennénk, egy olyanba, ahol csupa mosoly minden és időt szánunk egymásra.

A “babzsákzugban” a legjobb barátnők

Ha még nem voltál ilyen foglalkozáson, akkor figyeld a könyvtár facebook oldalát, ahol hírt adnak az eseményről. Köszönjük a Pro-Men Alapítványnak a támogatását és a szervezők munkáját, hogy évente többször lehetővé teszik számunkra ezeket az alkalmakat.

Kincses Szilvi

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS