2019. április 16-án barna színű retro busz közlekedett a kiskőrösi óvodák és a Szabadidőpark között. A busz – amely valóban a régi időket mintázza, bár némely faluban még működnek ilyenek – a Kiskőrösi Rendőrkapitányság és Kuti Erika c.r. őrnagy által szervezett DAKK program főszereplője.

-Hirdetés-

Ennek a programnak a keretében Kecskemétről érkezik a Dél-Alföldi Közlekedési Központtól az autóbusz, amelyre évente kétszer van lehetőség a rendőrkapitányság illetékességi területén óvodások és iskolások számára.

A fél órás program természetesen a helyes és biztonságos közlekedést mutatja meg és tanítja játékos keretek között kicsiknek és nagyoknak.

A mai napon a gyerekek felszálltak a buszra, majd a DAKK segítői elmagyarázták, hogyan illik viselkedni a buszon (pl.: aki nem tud leülni, az kapaszkodik vagy az időseknek illik átadni a helyet, illetve nem szabad hangoskodni), hogyan kell jegyet vásárolni.

A szabadidőparkban pedig játékos, mégis megindító feladatokat láthattunk, például amikor a felállított bábokat elüti a busz, mert nem a megfelelő helyen várakoztak az érkező járműre, vagy amikor az ovisok azt tanulták meg, hogy a busz előtt bizony az autósok nem fogják őket látni és könnyen megtörténik a baj. 

A gyerekek egymással versengve jelentkeztek a feladatok során, és okosan válaszoltak a feltett kérdésekre is.
Képeinken a Kiskőrösi Óvodák Thököly Utcai Tagóvoda és Mohácsi Utcai Tagóvoda gyerekei láthatók.

DéKá

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS