Az illegális szemetelés előfordulása sajnos állandó jelenség a külterületi részeken. A Kiskőrös határában található részekről havonta több teherautónyi szemetet gyűjt össze az önkormányzat és ez a jelenség nem nagyon akar változni…
Mindamellett, hogy a város költségvetésének ez évente milliós kiadási tételt jelenthet, a jelentős környezetszennyezési veszély is óriási gondot okoz. Az egyik kiskőrösi őstermelő jelezte felháborodottan, hogy mit műveltek a szőlőterületével. Elmondta, hogy április 23-án (kedden), amikor reggel kiment az Alsókamaszáció részen található szőlőterületéhez megdöbbenve látta, hogy több sor tőkére és a dűlőútra öntötte le valaki a szemetét.

-Hirdetés-

A „szemét” dolog kapcsán a területre nem tudott behajtani, sőt a dűlőúton való közlekedést is akadályozta az illegális tevékenység. Megemlítette, hogy sajnos ezen a részen már több alkalommal előfordult ilyen, így mostanra már betelt az a bizonyos „pohár” a gazdáknál és „utaznak” rá, hogy tetten érjék az elkövetőt… A néhány köbméternyi szemét építési törmeléket, pelenkákat, paladarabokat, törött ablakokat, nejlonzacskókat, zsákokat, műanyagokat, hungarocellt és papírokat tartalmazott. Fontos kiemelni, hogy az ilyen jellegű hulladékot az Izsáki úti városi hulladéklerakóban átveszik térítésmentesen (!), de az illető lelkének könnyebb volt, hogy a környezetünket szennyezze és a gazdákat is akadályozza a munkavégzésükben.

Ez a terület a Rákóczi utca végénél található szeretetotthonnál jobbra lekanyarodó útszakasz mentén található. A feldühödött gazda a szemétkupacban egy kis vizsgálódás után olyan gyermekrajzot talált, ami névvel ellátott, így ezen a szálon elindulva kezdenek majd el nyomozni az elkövető kiléte után. A tettes még annyira sem volt figyelmes a nagy munkája közepette, hogy az esetleg rá utaló nyomokat eltüntesse… Az eset kapcsán az érintett földtulajdonos bejelentést tett az illegális szemetelésről a helyi önkormányzatnál és kérte az intézkedést az ügyben. A városi lakossági fórumokon és a közmeghallgatás alkalmával is tájékoztatás hangzott el a közösségi együttélés szabályait tartalmazó önkormányzati rendeletre vonatkozóan, mely kitér a szemetelésre is, ami kapcsán a tettest több 10 ezer forintos bírsággal lehet büntetni.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS