Kiskőrös határában az út szélén körülbelül 100 négyzetméteren nádas terület égett. Az esethez a kiskőrösi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik rövid időn belül meg is érkeztek a helyszínre, majd megfékezték a lángokat. Információink szerint a tűz során nem keletkezett jelentős anyagi kár, illetve emberéletek sem voltak veszélyben.

-Hirdetés-

Tegnap este 21:19 perckor Kiskőrös és Kecel között az 5301-es út 45-ös  kilométerszelvenyénél lángolt az út menti nádas terület. Köszönet egy szolgálaton kívüli rendőrnek, aki észlelte a tüzet és saját maga is próbálta megfékezni a lángokat, majd értesítette a segélyközpontot. Köszönjük a tűzoltók gyors és szakszerű munkáját. Értünk vannak! – tájékoztatta hírportálunkat egyik olvasónk.

A tűz keletkezésének körülményei nem ismertek, feltehetőleg egy eldobott cigarettacsikk okozhatta a tüzet. A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy a tüzek 99 százalékban emberi gondatlanság miatt keletkeznek, a természetben keletkező és anyagi károk mellett hatalmas légszennyezést okozva.

 

Kép: illusztráció 
Kutyifa Icu 

MEGOSZTÁS