Minden anyára felbecsülhetetlen értékű alkalmak, végtelen drága értékek lettek bízva. A szerény hatáskört, amelyet sok anya fárasztó feladatnak tart, nagy és nemes munkának kellene tekintenie. Az anya előjoga, hogy befolyásával áldására legyen e világnak, és ha ezt teszi, saját szíve is örömmel telik meg.

Az édesanya Isten eszköze, hogy élő keresztényekké tegye családját.

-Hirdetés-

Szemléltetnie kell a Biblia vallását és be kell mutassa, hogy befolyása hogyan vezet bennünket mindennapi kötelességünkben és örömünkben. A szülőkön ünnepélyes felelősség nyugszik, mert úgy kell neveljék gyermekeiket, hogy amikor kikerülnek az életbe, jót tegyenek és ne rosszat azokkal, akikkel kapcsolatba kerülnek.

A  szokásos napi áhítattal kezdődött május 3-án Kiskőrösön a Jó Pásztor Evangélikus Szeretetotthon anyák napi műsora. E jeles nap alkalmából Lupták György evangélikus esperes, a kiskőrösi gyülekezet igazgató lelkésze, a család, az anyák fontosságáról beszélt. „Az édesanyák felelőssége vagy akár küldetése, nemcsak gyermekeik testi igényeiről gondoskodni, hanem a lelkiekről is”– hangsúlyozta beszédében.

Kissné Volák Ildikó nyugdíjba vonulása után az új intézményvezető Judákné Kothencz Erika üdvözölte a jelenlévőket, akik szívbemarkoló versekkel egymást is köszöntötték. A Harangvirág Evangélikus Óvoda nagycsoportosai Szentgyörgyi Adrienn vezetésével kedves kis műsort adtak, majd minden édesanyának egy szál virággal kedveskedtek.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS