Nagy várakozás előzte meg a megyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi LC labdarúgó csapatának legutóbbi hazai találkozóját. Az együttes a bajnokság 23. fordulójában szomszédvári rangadót játszott a Soltvadkerti TE csapata ellen.

Kiskőrösi LC-Solvadkerti TE 2-0 (1-0)
-Hirdetés-

Kiskőrösi LC: Ámann – Amin, (Horváth R.), Mokrickij, Kovács J., Madácsi, Simon, Nagy A., Hajnal (Agócs), Bányai (Füleki), Petrovics (Rimár), Salami (Oláh).
Edző: Miskovicz Bálint.

Soltvadkerti TE: Frittmann – Rózsa, Dobosi, Font, Nagy Sz. (Frei), Márki, Molnár (Fejes), Szalai, Szabó Sz., Burszki (Lévai), Tóth Á.
Edző: Holczimmer Tamás.
A május 12-én lejátszott találkozót mindkét gárda jó formában várta, amely szép számú érdeklődő előtt került megrendezésre. A találkozó kezdőrúgása előtt egyperces néma felállással emlékeztek meg a kiskőrösiek közelmúltban elhunyt törzsszurkolójáról Jakubecz István „Kike”-ről.

A mérkőzés elején kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, mely során egy kiskőrösi lövés veszélyeztette a soltvadkerti kaput, Frittmann bravúrosan védett lábbal. A vendégek első helyzete a 20. percben volt, amikor egy közeli lövésbe ért bele kézzel Ámann és a hazai hálóőr védése után a kapufáról pattant ki a labda. Mint kiderült ez a nagy védés a későbbiekben döntően befolyásolta a mérkőzés végeredményét.

A 42. percben egy szép kiskőrösi támadás végén Hajnal beadása után Salami fejelte közelről a hálóba a labdát (1-0). A második félidőben próbált többet támadni a soltvadkerti csapat, de igazán nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani. A hazaiak a 56. percben Hajnal jobb oldali beadását követően Oláh fejes góljával eldöntötték a mérkőzést (2-0). A kiskőrösieknek a gólokon kívül még két kapufát is lőttek és a hajrában újabb gólokat lőhettek volna, így összeségében megérdemelt győzelmet arattak.
Ifjúsági eredmény:
Kiskőrösi LC-Soltvadkerti TE 10-1 (2-0)
Gólszerző: Patai D-3, Gémesi, Dulai, Györgye-2, Lengyel-3, ill. Sztankovics.

Miskovicz Bálint – Kiskőrösi LC edzője:
-A mai napon nem játszottunk jól, de a három pont megszerzése volt a legfontosabb. Nagyon sok pontatlanság és technikai hiba volt a játékunkban, ami nem volt jellemző ránk az utóbbi hetekben. Nehéz az olyan csapatok ellen játszani, akik számára a helyezés tekintetében nincs igazán tétje a találkozónak, számunka pedig a második hely megszerzése csak győzelmek árán lehetséges. Sorozatban jönnek az olyan mérkőzések a számunka, amelyekre nagyon oda kell figyelnünk. Az első hely az már eldőlt szerintem és a kiskunfélegyháziak nyerik a bajnokságot, de az ezüstérem megszerzésének a sorsa a saját kezünkben van. A Soltvadkert ellen egy kevésbé látványos, viszont izgalmas mérkőzést játszottunk. Döntő volt, hogy mi tudtuk megszerezni a vezetést és a sérülés miatt Salami helyére beállt Oláh is a kapuba tudott találni. Minden dicséret megilleti a fiúkat, hogy meg tudtuk nyerni a szomszédvári rangadót.

Holczimmer Tamás – Soltvadkerti TE edzője:
-A csapatunk ezer sebtől vérzett, mert az előző héten Pekker Roland és Radics Zoltán is kisárgázódott, így két kezdő játékosra nem számíthattam. Sajnos a játékunkban érződött a hiányuk. Próbáltam a fiúkat jól felkészíteni a rangadóra és elmondhatom, hogy az első 20 perc az elképzeléseink szerint alakult. A játék ezen szakaszában voltak helyzeteink és kapufát is rúgtunk, de szerencse sajnos nem pártolt mellénk. Amennyiben mi szereztük volna meg a vezetést, akkor nálunk lett volna a lélektani előny. Sajnos akkor kaptunk gólt az első félidő végén, amikor nem volt benne a mérkőzésbe, hogy a hazaiak vezetést szereznek. A második félidőre két csatárral jöttünk ki, próbáltunk többet támadni, de a kiskőrösiek egy újabb gólt találtak, amivel eldőlt a mérkőzés. Mivel nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, így a végén már a kiskőrösiek irányítottak és megérdemelten nyertek, amihez gratulálok nekik.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS