Tegnap délután kezdetét vette az Országos Rétes – és Gasztronómiai Fesztivál Kiskőrösön, mely a helyi és környékbeli települések lakóinak, valamint az idelátogató turistáknak egy komplex gasztronómiai és könnyűzenei programot nyújt évről évre. Az eseményen a régi korok hangulatát idéző rétes készítés mellett, a modern és a tradicionális magyar konyha remekei, valamint a környék borászatai is megjelennek.

-Hirdetés-

A színvonalas és változatos gasztronómiai kiránduláson egyéb programok is elérhetők. Színpadi fellépések, haditechnikai bemutatók, kiállítások, vásárosok, koncertek várják az érdeklődőket.

Tegnap este a Margaret Island lépett színpadra a Petőfi téren, akik elsősorban akusztikus alapokra épülő folkos elemeket is beépítő popzenét játszottak nekünk. A zenekart Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította 2014 januárjában. Ők alkotják „a zenekar magját”, akiket további teljes jogú tagok és közreműködők egészítenek ki koncertjeiken és felvételeiken. 2014 februárjában jelentkeztek első klipjükkel. Azóta számos más elismerés mellett 2016-ban Fonogram-díjat nyertek az év felfedezettje kategóriában és 2018-ban az év junior könnyűzenei alkotója artisjus-díjat is megkapták. 2017-ben az Egyszer volt, 2019-ben pedig a III című albumuk lett aranylemez.

Dalaikban az akusztikus és folk-popos hangzásvilágot kiegészítve népzenei elemekkel is találkozhattunk, hiszen gyökereik nagyon fontosak számukra.

Kiskőrösi előadásukat nagy örömmel fogadtuk, zeneszámaikat velük együtt énekeltük, s dalaikat gyakran tapssal jutalmaztuk.

Köszönjük, hogy részesei lehettünk!

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Margaret_Island
Kutyifa Icu
Fotók: O.S.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (56 db kép)
MEGOSZTÁS