“Hidd el: Gyermek volt minden óriás és úgy játszott, mint más”

-Hirdetés-

Május utolsó szombatján Kiskőrös főterén csodálatos programok várták a gyerekeket, s családjukat. Az egész napos rendezvénysorozat 10 órakor kezdődött, a főtéren ingyenes ugrálóvárak, babasarok, arcfestés, ,,póni-cikli”, görkori bemutató, mesesátor, kézműves terasz, és KÉPes fotó várta a kicsiket.

A Kiskőrös Városért Alapítvány szervezte az eseményt Supka Éva vezetésével, a segítségben hozzájárult Kiskőrös Város Önkormányzata, a Petőfi Sándor Művelődési Központ, Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Egészségfejlesztési iroda, KÖTŐRÚD Egyesület, valamint a Kiskőrösi Önkéntes Tűzoltóság.

Simon Jázmin lett a polgármester

A szponzoroknak köszönhetően rengeteg vattacukor, popcorn, fánk, fagylalt, gyros, kakaóscsiga, palacsinta fogyott el, amit a gyermekek ingyen kaphattak meg. Az állandó programok mellett lekváros- és zsíroskenyér is várta a gyermekeket.

Első programként egy vetélkedő keretein belül derült ki, hogy melyik kisiskolás lesz a város polgármestere egy napra.

A vetélkedőn igazán furfangos kérdésekbe volt foglalva városunk története. (Ki volt Petőfi Sándor és Szendrey Júlia?) Számot kellett adni arról is, hogy melyik család alapította Kiskőröst, valamint próbára tették tudásukat a rétesekkel kapcsolatban is.

A versenyt Simon Jázmin negyedik osztályos kislány nyerte, akinek Domonyi László, városunk polgármestere egy napra átadta a város kulcsát, s a többi gyermekkel együtt átmentek a Polgármesteri Hivatalba, ahol ötleteltek milyen újdonságokat kellene létrehoznia városunknak. A gyermekek igazán becsületre méltó ötletekkel álltak elő – környezetvédelmi ötletből volt a legtöbb.

Ingyenes ugrálóvárakban játszhattak a kicsik

A gyermeknapon a tojásfát is segítettek lebontani a kicsik, majd közös táncolások kezdődtek a főtéren. Aszfaltrajzverseny is várta a gyerekeket, akik szebbnél szebb rajzokkal díszítették városunk sétányát. Természetesen nem maradtak jutalom nélkül, az eredményhirdetésen csupa értékes ajándékokat vihettek haza, amit kreativitásukért kaptak.

Tűzoltóautó várta a gyermekeket, ahol interaktív programok keretein belül mutatták be munkájukat. Ezután sportprogramok következtek, ritmikás testébresztő, Zumba és alakformáló. Imi, a lufibohóc kívánságokat teljesítve adott a gyerekeknek lufiból készült figurákat, majd záróeseményként óriási gyerekpezsgős flashmobbal zárták ezt a fantasztikus napot.

És akik nélkül nem jöhetett volna létre a városi gyereknap:
Köszönet Herczeg Benedekéknek, a Bim-Bam Cukrászdának, Hakan török éttermének, a könyvtár melletti cukrászdának.
1500 palacsintát süttek a Kötőrúd Egyesületes barátok: 
Patka “Pista” , és kedves anyósa, Disztl Gábor (fantasztikus a rozéja is), és Krahulecz Jani. 
Szép ajándékokat sorsolhattak az aszfaltrajzverseny résztvevőinek a DIEGO áruház, a játékárus Erzsike, az AVON és a Protokon Kft. jóvoltából. 
Mérhetetlen köszönet Gyalog Attilának a gyönyörű fotófalakért és szupergyors munkáért. (Két nap alatt festette meg a három falat) és Suba Sanyinak a technikai életmentésért.  
Köszönjük Pethő Attilának és Szlovák Palinak a sátorállítást, a Kötőrudasoknak az elpakolásnál nyújtott segítséget. 
Hálás köszönet a helytállásért: Udvardiné Margónak, Pazdernyikné Marikának, Torgyikné Erzsikének, Berkecz Móninak illetve Méhesi Gábornak. 
Nagyon köszönjük a népszerű meseolvasásokat: Dicsáné Marikának, Atkári Krisztának, Aszódiné Éviéknek, Kothencz Henriettának, Szaból Vlasics Andreának, Pethő Szűcs Máriának, dr. Ba Mariannak. 
Köszönjük az önkéntes tűzoltóknak, és a Rendőrségnek (Baltás Adriennek), hogy emelték a gyermeknap színvonalát, a Könyvtárosok csapatának az egésznapos kézműveskedést, az EFI sportprogramjait, a János Vitéz Látogatóközpont közreműködését, az AVON bázist és ajándékait.
Köszönjük hálásan a művelődési ház munkatársának, Méhesi Erzsikének a készséges segítségét!
Külön köszönet Domonyi László polgármesternek a délelőtti gyerekpolgármester választás partnerségéért, jelenlétéért, a szép ajándékokért, amiket a nap választott tisztségviselői kaptak a Városházán, Kovács Enikőnek a háttérmunkáért, dr. Turán Csaba jegyzőnek az előkészítésért. 
A polgármesteri hivatal technikai csapatának a faház felállításáért, sörpadokért, asztalokért. 
A zsibvásározó anyukák, mamák megtisztelő jelenlétéért.
Mindazoknak köszönet, akik több száz plüs figurát és mesekönyvet adományoztak, a gyerekek nagyon örültek!

NEM utolsósorban hálás köszönet és minden elismerés a Kiskőrös Városért Alapítvány Kurátorainak, akik nélkül nem valósulhatott volna meg és nem lett volna ilyen sikeres a program. Dr Ba Mariann, Markóné Csepedi Anikó, Pethő Szűcs Mária, Molnár Elvira, illetve dr. Kállayné Major Marina nagyszerű csapat voltatok.

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (85 db kép)
MEGOSZTÁS