A térség minden általános iskolájába ellátogat a Kiskőrösi Rendőrkapitányságtól Kuti Erika c.r.őrnagy és a Család-és Gyermekjóléti Központ munkatársa Péczkáné Hegedűs Mária, hogy a gyerekeknek előadást tartsanak a rájuk leselkedő nyár folyamán előforduló lehetséges veszélyekről. A képeken a kiskőrösi Bem József Általános Iskola 4.osztályos tanulói hallgatták meg Kuti Erika intő szavait, mivel teljesen hétköznapi dolgokból pl. nyári bandázás vagy strandolás is komoly bajok lehetnek.

-Hirdetés-

Aktuális témák voltak:

– Ne menjenek világgá, ha az év végi bizonyítvány nem megfelelőre sikerült.

– Ne engedjenek idegeneket a házba, ha egyedül lennének otthon a nyár folyamán.

– Mindig kérjenek engedélyt szüleiktől, ha elmennek otthonról, a szülő tudjon gyermeke hollétéről.

– Az utcán ne barátkozzanak idegennel még ha fiatalkorú is, hiszen sosem tudni a valós szándékát (pl.: telefont elkéri egy pillanatra majd meglóg vele).

– Akármennyire „menő dolog manapság”, de kerüljék a drogot, alkoholt, cigarettát.

– Az internetes játékok, chate-ek veszélyeiről már korábban tanultakat is átismételték.

– Értékeik mint mobiltelefon, pénz, … stb. strandon hogyan védjék (legjobb az, ha nem is viszik magukkal).

– A 112-es segélyhívó számot milyen esetekben kell hívni, mert sajnos vannak, akik nem megfelelően használják. Ugyanakkor tudni kell erről a lehetőségről a gyerekeknek is.

Kérdés persze, hogy a nyári szünet kapujában és ebben a korban (3-4.osztály) mennyire fogékonyak ezekre a témákra a diákok. Mindenesetre fontos, hogy ne csak az iskolában, hanem otthon is gyakran hallják ezeket a szülőktől, idősebb testvértől. Az elhangzottak függvényében most már felkészülve és bízunk benne, hogy gondtalanul is élvezhetik majd a jól megérdemelt VAKÁCIÓT a diákok. 

DéKá

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (3 db kép)
MEGOSZTÁS