EGYÜTT A GYERMEKEKÉRT! Jókora tömeg a vadkerti gyermeknapon

Izgalmas játékok és kalandok várták a csemetéket és szüleiket június 8-án a Vadkerti-tó kempingbe megrendezett gyermeknapra. Idén a helyszín nem véletlenül változott. Erről és a szombati napon történtekről kérdeztük Dr. Viszkók Zoltánt Soltvadkert város jegyzőjét.

-Hirdetés-

A BS Plastic már évek óta rendezi a hagyományosnak örvendő családi napját és már tavaly is felajánlotta a lehetőséget egy közös szervezésű Városi Gyermeknapra, de akkor még az önkormányzatnak más elképzelései voltak. Az idei évben viszont a cég elképzelései találkoztak a mi elképzeléseinkkel.
A Vadkerti-tó kemping gyönyörű zöld, árnyékos egybefüggő környezettel mindenképpen megfelelőbb hely, mint az előző évekhez képest a Sportcsarnok parkolójában, az iskola udvarán és a sportpályáján szétszabdalt, egymástól teljesen elválasztott terület.
A másik oka az anyagiak. Így, hogy közösen szerveztük, pontosan dupla annyi játékot és szórakozási lehetőséget tudtunk a gyermekek rendelkezésére bocsátani.
Harmadjára pedig azt említeném meg, hogy annyi program van Soltvadkerten a késő tavasz és a nyár folyamán, hogy nem akartuk már ezt még sűrűbbé tenni. Szinte minden hétvégére jut valamilyen rendezvény, alig szabadon hagyva a pihenésre egy-egy hétvégét.

Hagyomány, hogy a város oktatási intézményei az Általános Iskola, az Önkormányzati Óvodák és az Evangélikus Óvoda dolgozói, valamint a Szülői Munkaközösségek tagjai segítenek a rendezvény szervezésében és lebonyolításában. Nagyon sokat segítenek abban, hogy a gyermekek ügyességi, kézműves és egyéb programokkal tudják kitölteni a két ugrálóvár közötti időt, vagy elkészítik a palacsintát, a szörpöket, megfőzik a virslit és ki is szolgálják őket.

A folytatást illetően a délelőtti időszakot nézve a BS Plastic családi napjára maximális volt a megjelenés, míg a városból érkezők csak délután kezdtek kijönni. Ez több mindennek tudható be, például a már évek óta megszokott délután 3 órai kezdés, vagy akár a kisebb gyermekek ebéd utáni otthoni pihenője. A kezdési időpont valószínűleg marad a déli 12 óra, mert például az ugrálóvárak felállítását nem lehet megoldani úgy, hogy már tele van a kemping gyerkőcökkel.”

A nap folyamán a Király pék sátrában péksüteményeket lehetett enni, és emellett ötletes parafadugóból készült vitorlásokat is lehetett készíteni. Nagy sikere volt a Szervánszky család karszalagjainak, aminek átadásával mindenki kapott egy gombóc ingyen fagyit, amit a Szent Korona Cukrászdában lehetett beváltani.

Jövőre is a mosoly üzemmódot bekapcsolni és indulhat a játék!

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS