Az idei tanév véget ér, az iskolákban a nagy melegben nem a tanulásról szólnak az utolsó napok. A KT Bem József Általános Iskolában ebben az időszakban kerül hagyományosan megrendezésre  a Diáknap. Június 12-én az egész iskola a feje tetejére állt, a megszokott tantermek egy napra átváltoztak mozivá vagy játéktérré. A pedagógusok érdekes programokkal készültek.

-Hirdetés-

Reggel az udvaron egy igazi zsibvásárban vettek részt a gyerekek. Az otthonról hozott megunt játékokat, csecsebecséket árulták, de az ügyesebb szülők süteményt, gyümölcsnyársat és nyalókát is készítettek, de találhattunk a sorok között növényeket, limonádét is.

Megy az alkudozás!

A vásár végeztével megindult a sáskajárás a termekben, a látszólag hangos zsivajban mégis rend uralkodott, mert egy menetlevél segítségével a felső tagozatosok minden állomást könnyen megtaláltak. Az egyes termekben a hetedikesek diákkal kísért erdélyi beszámolóját hallgathatták meg. Az élmények hallgatása után egy totóval mindenki letesztelhette mennyire figyelt.

Vajon mi lesz a feladvány?

Bella Tibor honfoglalójából sem maradhatott ki senki, ám most egyszerűbb kérdésekkel készült, ami magyarságunkkal volt kapcsolatos. Nagy sikere volt az Activitynek, a lehetetlennek tűnő feladványokat nagyon gyorsan megoldották az ügyesebbek. A néptáncot remekül művelő diákok Moldvai táncot tanítottak társaiknak.

Jól esik a pihenés

Az aulában pedig mindenki kipróbálhatta, és megismerhette a darts játékát. Természetesen a mozgás sem maradhatott ki a napból, a testnevelő tanárok sorversenyén nem volt egyetlen lusta gyerek sem. Az alsó tagozatosok  légváron és ugráló asztalon élhették ki mozgásvágyukat.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS