Véget tért a tanév. Hosszú idők óta hagyomány, hogy minden évben gondoskodik a Városi Könyvtár és Művelődési Ház a gyerekek számára a tanulás helyett kötetlenebb, de hasznos, értelmes nyári elfoglaltságról. A szünidei programok választékához június 24-28-ig kézműves tábort kínáltak az intézmény munkatársai.

-Hirdetés-

Hétfőn gyöngyszövéssel alkothattak saját elképzelés szerinti mintával csillogó karkötőket. Kedden ismételten kreativitást, kézügyességet, nagy figyelmet igénylő gumifűzéssel készültek színes ékszerek vidám nyári színekben. Szerdán a dekupázs technika alkalmazásával készíthettek falidíszt rengeteg féle szalvétából, aki úgy gondolta egy kis festéssel is kiegészíthette a művét, ezt követően elmélyülten mázolták az ajándéknak is alkalmas tarka kavicsdíszeket csütörtökön. Izgalmas matricás-festős technikával vidám ceruzatartókat is készítettek, amik alkalomadtán vázának is alkalmasak, innen jött az ötlet, hogy nyári papírvirágokat is varázsoltak ragasztással, hajtogatással, melyet nagy örömmel vittek haza a hét végén a gyerekek.

A forró nyári napokon jól is esett a hűvösebb termekben tenni-venni, ügyeskedni, valamit alkotni. Fiúk, lányok, kicsik, nagyok egyaránt örömmel vettek részt a foglalkozásokon. Az idősebb gyerekek lelkesen segítették a kisebbeket a tevékenységek során Ferróné Mencsik Rita és Steimetz Istvánné vezetésével. Mindehhez a Művelődési Ház munkatársai biztosították a helyet, az eszközöket, a kellő hangulatot és adták hozzá saját tudásukat, segítőkészségüket.

 

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS