A Soltvadkerti Foci-Suli Sportegyesület szervezésében július 1-5-ig Coerver® Coaching edzőtábor volt az egyesület általános iskolai sportkomplexumában. Az egy hétig tartó programban 15 gyermek vett részt.

-Hirdetés-

A tábor vezetője a Kecskemétről érkező Marton Gábor elmondta, hogy a tavalyi év után második alkalommal szervezték meg Soltvadkerten ezt a tábort. Az előző évben részt vett játékosok közül most is több fiatal labdarúgóval találkoztak az egy hét során. A soltvadkerti gyermekeken kívül érkeztek Kiskőrösről, Kecskemétről, Akasztóról és Kiskunhalasról is. A szervezésben a Soltvadkerti Foci-Suli Sportegyesület minden segítséget megadott és kiváló hátteret biztosított a munka elvégzéséhez. Az egész napos program során olyan elemek fejlesztésére összpontosítottak az edzők, mint a játékosok képességei, készségei, labdás és labda nélküli gyorsaság, kiscsoportos játékhelyzetek megoldása, hogy ezeket a helyzeteket a játékosok magabiztosan és kreatívan tudják megoldani. A tábor célja volt még, hogy a legnagyobb öröm és szórakozás mellett vegyenek rajta részt a gyermekek.
A Soltvadkerti Foci-Suli Egyesület elnöke, Csesznegi Lajos nagyon értékes és tartalmas egy hétnek nevezte az edzőtábort. Arra törekedtek, hogy a gyermekek itt helyben lehessenek részesei ennek a nemzetközileg is elismert képzésnek. Elmondta, hogy a Coerver® Coaching képzés magyarországi vezetőjével, – a korábbi válogatott labdarúgóvalSzalma Józseffel már több éve ápol jó kapcsolatot, akivel egy hosszútávú együttműködésről állapodtak meg.

A programot az általános iskolai tantervbe is szeretnének beleépíteni, de rajtuk kívülálló okok miatt még ezt nem sikerült bevezetni. A hely és a létesítmények biztosításának fejében az edzőtáborba jelentkező soltvadkerti fiatalok a fizetendő díjból 20 %-os kedvezményt kaptak. Sajnálattal jegyezte meg, hogy a táborban csak mintegy 30 %-ban vettek részt a helyi gyermekek. Kiemelte, hogy volt egy lány labdarúgó is az edzőtáborban Bozsóki Anna személyében, aki nagyon szorgalmasan és ügyesen focizott a fiúk között. Az elnök megemlítette, hogy több, mint 10 éve vezeti már az egyesületet, a különféle híresztelésekkel ellentétben kizárólag társadalmi munkában. Kiemelte, hogy a Soltvadkerti Foci-Suli Sportegyesület idén is megszervezi saját edzőtáborát a Vadkerti-tón, ami évek óta nagyos sikeres és most is sok gyermeket várnak rá. A saját szervezésű edzőtáboruk augusztus 5-9-ig lesz, melyre nagy szeretettel várják az érdeklődőket.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS