A tíz éves fennállását ünneplő Exotic TáncSport Egyesület ezen a nyáron is megszervezte Kecelen a Városi Könyvtár és Művelődési Házban július 4-7. között versenytánc táborát. Orcsik Attila táncpedagógus először 2008-ban tartott ilyen foglalkozásokat Kecelen. Minden évben népes volt a csapat, az idén több másik rendezvénnyel egybeesett az időpont, de így is tízen végig dolgozták intenzíven ezt a négy napot. Kecelről, Kecskemétről is jöttek résztvevők. A legfiatalabb táncos ötödikes iskolás korú volt.

-Hirdetés-

Naponta 8-9 óra telt el gyakorlással, aktív mozgással. A tábor fő célja a fiatalok tánctudásának technikai fejlesztése, minőségi javítása, versenyre való felkészítés, mozgáskultúra, testmunka fejlesztése, dinamika pontosítása volt.

A tánctanulás mellett az oktatók fontosnak tartják, hogy a fiatalokban kialakuljon, erősödjön az alkalmazkodó képesség, a kitartás, állóképesség, az egymás iránti tisztelet, segítőkészség, tolerancia, empátia. Az önértékelés, önismeret alakulása mellett a másik ember megismerése, értékelése, a saját és a társ munkájának megbecsülése, a partnerkapcsolatok folyamatos építése, ápolása.

Gyakran kapnak felkérést, különösen a báli szezonban voltak fellépéseik. Minden alkalommal sikert arattak. A közeljövőben Soltvadkerten és Kecskeméten fogják bemutatni tánctudásukat.

Szeptembertől szeretnének indítani új kezdő csoportokat az iskolában alsó, illetve felső tagozaton. Az 5. osztálytól lehetőség van náluk, az Exotic TSE-nél heti 2 testnevelés óra kiváltására is – informált Orcsikné Gudmon Nikolett, az egyesület kommunikációért felelős munkatársa.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS