“Gyermeknek lenni jó!”
A Tázlári Református Egyházközség július első hetében a fenti jelmondattal rendezte meg hagyományos hittanos táborát.

-Hirdetés-

31 lelkes tázlári és bócsai általános iskolás gyermek vett részt az „ottalvós” táborban, melyben a hagyományos programokon túl, új kirándulós programok is megjelentek.
Jártak csettegővel Bócsán a Rázsonyi-tanyán, ahol Rázsonyiné Majer Szilvia és néhány bócsai szülő vendégszeretetét élvezhették; kirándultak Baján, ahol kisvonattal megtekintették a város nevezetességeit, hajókáztak a Dunán és a kalandparkban az erejüket is próbára tehették.

László Lajos lelkipásztor zenei tanítása

Végigjárták Szank nevezetességeit: az Ízek Háza Manufaktúrát, a Kiskun Emlékhelyet és kedvükre tekézhettek a Zank Vezér Tekecsarnokban.
Ebben az évben a strandos programot a Kecskeméti Fürdő élménymedencéi jelentették.
A szokásos módon idén is volt kézműveskedés, lovaglás, séta a faluban, mesenézés és éjszakai túra. Többféle új szabadidős sport- és társasjáték színesítette a tábor szabadfoglalkozásait, melyek megunhatatlanok voltak a gyermekeknek.

Szankon bon-bon meggy készítése

László Lajos és Ulakcsai Zoltán lelkipásztorok a reggeli áhitatok bibliai tanítását a reformáció hitvallása alapján ültették el a gyermekek szívében: egyedül kegyelemből (sola gratia), egyedül a Szentírás (sola Scriptura), egyedül Krisztus (sola Christus), egyedül hit által (sola fide) és mindenért egyedül Istené a dicsőség (SDG). Az imádságokkal, a közös énekléssel és tánccal pedig a bibliai üzeneteket mélyíthették el a gyermekekben, melyről a vasárnapi istentiszteleten bizonyságot is tehettek a gyülekezet előtt.

A tábor támogatásáért a szervezők – Ulakcsainé Lovas Jolán, Ulakcsai Zoltán, Bánné Gulyás Henrietta és Péli Ottóné – köszönetet mondanak a pályázatot kiíró Nemzeti Együttműködési Alapnak, a Tázlári és a Bócsai Önkormányzatnak, a szülőknek és A Tázlári Református Gyülekezetért Alapítványnak a lehetőségéért.
Azonban itt megtapasztalhatta mindenki, hogy valóban egyedül Istené a dicsőség, Soli Deo Gloria.

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (86 db kép)
MEGOSZTÁS