A barátság és a jó kapcsolatok jegyében tartották július 6-án Soltvadkerten a Bor- és Gasztro Napot, ami az idén a sportcsarnok előtti térre, a félig fás és árnyékos területre költözött, ami tökéletes helyszínéül szolgált a rendezvénynek.

-Hirdetés-

„A mai nap az ízes ételekről, zamatos borokról, a jó hangulatról és a jókedvről kell, hogy szóljon. Reméljük, hogy mindenki talál magának olyan programot, amellyel kikapcsolódhat, feltöltődhet. Abban is nagyon bízunk, hogy ez a rendezvény szolgálja a barátságok elmélyülését, jó kapcsolatok kialakulását. Mindehhez hozzájárulnak majd a finom ételek, amiket itt a helyszínen készítenek a baráti társaságok, és amelyek a büfében kaphatók, és a finomabbnál finomabb borok, sörök, és pálinkák, amelyek itt a helyszínen meg is kóstolhatók” – hangzott el Supka Éva konferanszié köszöntőjében, aki a nap programját is ismertette.

Supka Éva, a rendezvény házigazdája és mögötte a tázlári Rozmaring Asszonykórus

Számtalan programmal készültek a szervezők, a gyermekeknek 15 órától Babra megy a játék elnevezéssel gyermekfoglalkoztató nyílt. Az arra kialakított sátrakban az Önkormányzati Óvodák pedagógusai várták a Gasztro Naphoz kötődő ügyességi játékokkal és kézműves foglalkozásokkal, mondókákkal a kisgyermekeket.

A délután folyamán látogatható volt a Szent Korona Cukrászda Cukrász Múzeumának kiállítása.

A szabadtéri színpadokon – nagy és kis színpad is volt állítva – fellépett a Rozmaring Asszonykórus Tázlárról, a Kéknefeljecs Népdalkör Kecelről, a Kaskantyúi Néptánccsoport, a Dankó Pista Férfikar Csengődről, a Kavalkád Rock Band Soltvadkertről, a kis színpadon a Búzavirág Asszonykórus Soltvadkertről.
Az est fénypontjaként Freddie és zenekara adott koncertet, őket követően pedig a kisszínpadon Nagy Zoltán és Rigó Mihály előadásában a 60-as és 70-es évek melódiáit hallhattuk.

A rendezvény egyik kiemelt vendége volt Buday Péter mesterszakács, aki nemcsak zsűrizett a grill, tárcsás és bográcsos ételek főzőversenyén, hanem látvány konyháján több mint 20 féle ételt is főzött az érdeklődőknek.

Buday Péter mesterszakács

A nap folyamán többször is volt nyereménysorsolás, ami a körforgalomnál – Soltvadkert, Kecel és Kiskőrös – tartott Három város címeravatóra gyalog, illetve kerékpárral érkezők között Vadkerti-tó belépőt, napozóágy jegyet sorsoltak ki a Vadkert Komszolg Kft. jóvoltából.

Fagyijegyeket a Szent Korona Cukrászda felajánlásának köszönhetően és mozi belépőjegyeket a Gyöngyház Kulturális Központ felajánlásaként. Páros belépőket, bérleteket is lehetett nyerni a Kiskőrös Fesztre a ViraMax Kft. felajánlásának köszönhetően, amit Molnár Elvira adott át. A sorsolás a címeravató helyszínén kapott sorsjegyek alapján történt.

A ViraMax Kft felajánlását, egy páros belépőt a Kiskőrös Fesztre, Molnár Elvira (jobbról) adta át

Az esti órákban a kisszínpadon került sor a XXIV. Cserszegi Fűszeres és VIII. Irsai Olivér Országos Bor és Párlatverseny eredményeinek ismertetésére, illetve az elmaradt díjak átadására. Itt került sor a főző és süteménysütő verseny eredményhirdetése is.
A Zsűri: Buday Péter, Németh József, Danis Judit, Szabó István volt, a díjakat Lehoczki Ferenc polgármester úr adta át.

A főzőverseny győztese a Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület lett

A Csigaház Közhasznú Alapítványnak köszönhetően támogatói jegyeket lehetett venni a Bor és Gasztro napon. A Csipetke Kézműves Műhely termékeiből lehetett válogatni. Többek között aszalt alma, csipkebogyó, levendulaillatosítók, körömvirágkrém, citromfű tea. A befolyt összeggel a gyermekbarát könyvtár kialakításához járultak hozzá a kedves vásárlók, érdeklődők.

Gyermekbarát székek, asztalok játékok beszerzése, hangulatos hely kialakítása a cél, amit még idén szeretnének megvalósítani a városi könyvtárban.

A támogatói jegyeket vásárlók sorsoláson vehettek részt, akik között kisorsolásra került egy kétszemélyes görögországi nyaralás is és egyéb más értékes ajándékok.

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (125 db kép)
MEGOSZTÁS