Sajnos külterületi illegális szemetelések állandó rendszerességgel fordulnak elő. Az egyik lakos hívta fel a figyelmet arra, hogy a Kiskőrös határában található remerenciói részen újabb szemétkupacot halmozott fel valaki.
Szinte már tendenciának lehet nevezni, hogy egyesek szeméttelepnek használják a társadalmi munkában kialakított remerenciói pihenő részt, ami az aszfaltút mellett, a vasúti átjáró közvetlen közelében van.

-Hirdetés-

A napokban valaki úgy gondolta ismét, hogy ide rakja le a felhalmozott szemetét. Bizony ez szó szerint „szemét ügy”, hiszen az látszik, hogy nejlonzsákokba gyűjtötte össze az elkövető a különböző dolgokat, és tudatosan helyezte ki az erdős részbe ezeket.

Azért az érdekes, hogy a városban működik az Izsáki út mentén egy hulladéklerakó udvar és ahelyett, hogy oda térítésmentesen elvitte volna az elkövető a szemetet, inkább a környezetünk szennyezése mellett döntött.

Pontosabban a többes szám a tettes egyénre is vonatkozik, hiszen az illető a saját környezetét is szennyezte ezzel a tevékenységével, semmibe véve az élővilágot, a növényzetet. Hova jutna ez a világ, ha mindenki így gondolkodna és ledobálná felesleges szemetét ott, ahol éppen gondolja? Talán az egész földgömb egy nagy szemétdomb lenne és rajta az ilyen tevékenységet folytató „kakasok” kapirgálnának, kukorékolnának? Nagyon remélem, hogy sikerül az ilyen esetekben a szemét között „kapirgálva” találni valami azonosítót, levelet, csekket, stb. és akkor az ilyen „kakasok” a lábosban végzik…

Filus Tibor

MEGOSZTÁS