Július 8-án hétfőn megkezdte az edzőtáborozást Soltvadkerten a magyar kötöttfogású junior és felnőtt válogatott. Ezekkel az edzésekkel készülnek fel a szeptemberi Nur Sultan-ban megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Lakatos Attila szervező számolt be nekünk a héten történtekről.

-Hirdetés-

Nem titkolt vágyunk az, hogy ha az új birkózó termünk megvalósul, akkor minél többet szeretnénk részt venni abban, hogy további táborozási lehetőséget adjunk a válogatottjainknak. Nem csak a felnőtteknek, hanem a korosztályos válogatottaknak is. Ennek előfutáraként tartjuk ezeket a táborokat hagyományosan már 4 éve. Jól állunk a birkózócsarnok építésével, megkaptuk az építési engedélyeket és körülbelül szeptemberben megtörténhet az első kapavágás is.

A fiúk nagyon szeretnek idejönni, nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Ezáltal példát hozunk a mi fiataljaink elé illetve népszerűsítjük a birkózást, mint sportot azzal, hogy ezeket az edzéseket mindenki látogathatja teljesen ingyenesen.

Most a felnőtt kötöttfogású válogatott van itt, akik az Európa Játékokról jöttek haza, illetve a junior kötöttfogású válogatott, akik szintén onnan érkeztek. A két válogatott 35 fővel képviselteti magát, míg 13 fő a junior csapat, a többiek felnőttek, illetve hozzájuk csatlakozott 6 edző.

A birkózó szakosztály nagyon jól felszerelt a szőnyegeket illetően. Három versenyszőnyegünk van, ami a válogatottnak elegendő. A BS Plastic-nak köszönhetően jól el vagyunk látva kondigépekkel, súlyzókkal és egyéb, az edzéshez szükséges eszközökkel.

Az elszállásolás mindig fejtörést okoz nekünk, de most Rokolya Kinga – az Öreg-Tó Panzió tulajdonosa – segítségével ez, és az étkezés is megoldódott. A Vadkert-Pékség Kft. adja a reggelihez a péksüteményeket, kiflit és zsömlét. A Szent Korona Cukrászdában beválthatják a jegyeiket, amit minden nap kapnak kávéra, sütire vagy akár fagyira. Minden este máshová megyünk vacsorázni a különböző támogatóinknak köszönhetően. A szabadidejüket is igyekeztünk tartalommal megtölteni, így például csütörtökön délután Kakuszi Zsoltnál Tabdin az Akácos-Horgásztón vendégeskedtünk egy kis pecázással feldobva a napot.

Nem csak a nézőknek lehet érdekes egy ilyen tábor, hanem az edzőknek is. Lehetőséget ad a szakmai fogások eltanulására mivel a válogatott edzők a legképzettebbek. Ezért jönnek több városból is az edzéseket végignézni, hogy esetleg látnak-e itt olyat, amit ők is be tudnak építeni a saját edzéseikbe.

Délelőttönként 10-től 12:30-ig, hétfő, szerda és péntek délután 16:30-19:00 óráig találkozhatnak a fiúkkal a soltvadkerti Sportcsarnokban. Szombaton van még egy délelőtti edzés aztán utaznak haza.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítségét és a támogatást!
Aki teheti, ma még megnézheti a fiúkat edzés közben.

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS