A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is megrendezte az Akasztói Sporthorgász Egyesület a nyári Gyermek és Ifjúsági Horgásztábort. A július 8-13-ig megtartott horgásztábor „bentlakásos” volt és az egyesület akasztói saját faháza melletti területen, a sátorokban négy településről érkezve összesen 26 fiatal horgász töltött el egy hetet közösen.

-Hirdetés-

A táborvezetők Orbán Gábor (az egyesület gazdasági felelőse) és Hrk János (az egyesület titkára) voltak, akik színvonalas programokkal töltötték meg a táborozás napjait a fiatalok számára: Aszódi Roland, Balogh Tibor, Benyík Csenge, Bognár Balázs, Bognár Bálint, Bognár Máté, Boldizsár Patrik, Brada Bence, Brada Nikolett, Csatlós Láőszló, Csengődi Szabolcs, Fazekas Ákos, Fésűs Bendegúz, Gárdász Gergő, Gárdász Máté, Kovács Hanna, Kökény Egon, Leicinger Kira, Lucza Péter, Lukács Péter, Marussi Milán, Marussi Noah, Pecznyik Dominik, Suhajda Máté, Szabó Péter, Vlcskó Bálint.
A programon résztvevő gyermekek közül természetesen néhányan az alvást otthon oldották meg, valamint ugyancsak néhányan a hét nem minden napján voltak „táborozók”.

A táborról Hrk János elmondta, hogy az első reagálások szerint igen sikeresnek mondható.

A programok már reggel 6-kor indultak és a „bentlakók” részére este 10-kor „fújtak” takarodót, hol sikeresen, hol kevésbé. A hét folyamán a fiatalok elsajátíthatták a szerelékkészítés csínját-bínját, megtanulhatták a horgászat „jogi előírásait”, hallgathattak előadásokat halismeretből, a halőri feladatokról, tiltott horgászati módszerekről, környezetvédelemről, bemutatók keretében megismerkedhettek a horgászmódszerekkel.

Lehetőség volt minden reggel 10-ig és 16-21 óráig a horgászatra a tábor melletti Kiskunsági Főcsatornán, amit ki is használtak, hiszen a napi „teljesítmény” beszámított a „Tábor legeredményesebb horgásza” cím eléréséhez szükséges eredménybe. Ezen felül horgászhattak a táborozók – nagy élményt adóan – egy-egy délelőttön az akasztói Bognár Tavakon, az Akasztói Halascsárda és Horgászpark tavain, csütörtökön pedig a Dunán, a Harta melletti szakaszon.
A tavakon többen is fogtak 3-4 kg-os pontyokat, de elmondható, hogy szinte mindenkinek sikerült a hét folyamán nagy halat fognia!

A tábor rekordjának egy majdnem 6 kilós amur bizonyult.

A kifogott „nagy” halak egy kis részét tárcsán megsütötték és közösen elfogyasztották. A táborozás meghitt eseménye volt a péntek esti családi tábortűz, melyen a táborozókon és segítőkön kívül a szülők is részt vettek. A szokásoknak megfelelően a hetet külön horgászversennyel fejezték be július 13-án, a Kunsági Főcsatornán, ahol igen jó eredménnyel, több mint 27 kg-al „csökkentették” a csatorna halállományát. A 21 versenyző 1,3 kg/fő átlagot ért el!

A heti verseny eredményeként a „Tábor legeredményesebb horgásza”:
1. Bognár Bálint
2. Lucza Péter
3. Leicinger Kira

A külön horgászverseny első három helyezettje:
A lányoknál:
1. Benyik Csenge
2. Leicinger Kira
3. Kovács Hanna

Az alsó tagozatos fiúknál:
1. Csatlós László
2. Bognár Balázs
3. Fésűs Bendegúz

A felső tagozatos fiúknál:
1. Suhajda Máté
2. Marrusi Noah
3. Vlcskó Bálint

Az egyesület köszönetét fejezi ki a segítőknek és előadásokat, bemutatókat tartóknak: Orbán Gáborné, Suhajda Csaba, Király Gábor, Gottfried Béla, Darin Sándor, Nagy Ferenc, Németh László, Nork Vendel, Lucza Zoltán, ifj. Orbán Gábor, Fésűs László, Szabó Nándor, Csővári Viktor – egyesületi tagok, valamint a támogatóknak, akik horgászati lehetőséget biztosítottak, illetve kiegészítették finomságokkal, üdítőkkel és egyebekkel a készleteiket – Bognár Gábor, Szabó József, Bognár Szilvia, Kiskőrösi Fatelep, Art Cafe Pizzéria, Garden Tész Kft, Garden Juice Kft, Vega-ház Kft, Tesco Globál.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS