A Tarkabarka Játszóház és Családi Napközi sok táborral készült idén is a gyerekek részére, ahol az ovisok most Bogyó és Babóca sütödéjébe is betekintést nyerhetnek. 

A saját kézzel készített sütis dobozokban kerülnek haza a finomságok
-Hirdetés-

Amíg a nyári bölcsis picikék az udvaron játszanak, addig a táborozók bent sütnek, főznek a héten. Az ottani dolgozókon kívül segít még a gyerekfelügyeletben Balázs és Lili, akik visszajáró segítők. Sőt Lili maga is egykor itt táborozott. Holló Melinda immár 10 éve itt dolgozik a Tarkabarkában, kifogyhatatlan ötletekkel készül hétről hétre a gyerekeknek. A héten 3 fős csoportokkal foglalkozik külön a sütésnél, így minden kis kuktát figyelemmel tud kísérni. Melindát kérdeztem a heti tábori élményekről:

Lili, aki egykor maga is táborozó volt itt, ma már segítőként vesz részt a táborokban 

Minden évben van sütős-főzős táborunk, természetesen minden évben mással készülünk. Van iskolásoknak való táborunk is, de ez a jelenlegi az ovis korosztályé, tehát 3-7 éves kor közöttiek jöttek hozzánk. A héten Bogyó és Babóca sütődéje a táborunk címe. Bizony sütünk-főzünk a gyerekekkel, kézműveskedünk, így a nap végén finomságokkal térhetnek haza a gyerekek. Első nap készítettünk egy sütis dobozt, amire matricák kerültek, kifestettük és egyedivé tettük. Ebben viszik haza a gyerekek a linzert. Mindennap van egy Bogyó és Babóca mese és ehhez kapcsolódóan sütünk is hozzá valamit. Volt már Bogárpudingunk a héten, persze nem bogár ízzel. Itt a pudingba bogár alakú gumicukrot rejtettünk el. Csináltunk Bagoly doktor gyümölcssalátáját. Ami azért is különleges, mert a gyerekek így megeszik a kevésbé kedvelt gyümölcsöket is például a sárgadinnyét. Volt a héten Pihe a lepkekislány linzere is, de Babóca muffinja is elkészült. A zárónapon Bogyó a csigafiú kakaóscsigája formálódott a kis ügyes kezek által. A gyerekek gyúrnak, kevernek, díszítenek, majd a végén kóstolnak is, illetve küldünk némi kóstolót a családnak is. A szülők pedig természetesen kérik tőlünk a receptet.

Fotók: Tarkabarka Játszóház és Családi Napközi

DéKá

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS