A csengődi Família Szociális Alapszolgáltatási Központ munkatársai évről évre hagyományosan megszervezik nyári gyermektáborukat. Az általános iskolásoknak szervezett színes programok mellett a gyerekeknek lehetőségük nyílik a központ idős gondozottjaival való találkozásra, közös tevékenységre is, mely mindkét korosztály személyiségét gazdagítja.

-Hirdetés-

Mint azt Csima Béláné intézményvezető elmondta, a programok szervezésében és lebonyolításában az intézmény dolgozói mellett sok segítőre számíthatnak. A héten zajló táborban mindennap lehetőség nyílik pingpongozásra a helyi asztalitenisz sport edzője, Hunyadi János koordinálásával és kézműves foglalkozásokra Székely Éva és Szűcsné Tünde közreműködésével.

A gyerekek fantáziáját megmozgató és kézügyességét fejlesztő kreatív foglalkozásokon egyebek mellett gyöngyöt fűznek, ékszert készítenek, batikolnak, kavicsot festenek, és megismerkedhetnek a dekupázs és a papírmerítés titkaival.

A hét folyamán Endre Norbert pedagógus játékos drámafoglalkozásokra és ügyességi játékokra invitálta a gyerekeket, Kuti Erika rendőr őrnagy a közlekedésbiztonság témájában tartott nekik játékos, interaktív foglalkozást.

Az egyhetes programsorozat szervezői arra is figyelnek, hogy a tábor azoknak a gyermekeknek is elérhető legyen, akiknek kevésbé nyílik lehetőségük családjukkal változatos programokon részt venni. Ezt nagymértékben segíti Csengőd Község Önkormányzata, amely ezt a programot is, mint minden, a településen szervezett gyermektábort támogat. – A szülőknek nagy segítség, ha a vakáció idején gyermekük tartalmasan tölti az idejét, s ha ezt felkészült szakemberek körében, biztonságos környezetben, egy jó közösségben tehetik meg, azt mindenképpen fontosnak tartom támogatni – fogalmazott Lajter Ferenc polgármester.

KN

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS