Kiskőrösön immár 27. alkalommal köszöntik szüreti ünnepi műsorral és a szlovák hagyományokat felelevenítő programokkal a város lakóit, az idelátogató hazai és külföldi vendégeket.

-Hirdetés-

Nézzük milyen zenei programokkal várnak minket a 2019-es Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napokon:

A pénteki napon 20 órától a TNT magyar popegyüttes ad nagykoncertet

Tagjai a győri Dobrády Ákos és Zuber Krisztián (Inti) voltak. Gyerekkoruk óta ismerik egymást. A barátságukat megerősítették a közös kézilabdaedzések, zenélések. Inti dobolt, jelenleg kongázik, Ákos zeneiskolában, majd magántanárnál tanult zongorázni, illetve énekelni. Először 1996 nyarán mutatkoztak be egy válogatáslemezen Napszúrás címmel, amin hallható volt a TNT első dala a Bakancsdal. A kiadó – Warner-Magneoton – a dal sikerét látva lemezszerződést kötött az együttessel. Első önálló kislemezük a Rendőrnő volt, ami már a klubokban és a rádiókban is közkedveltté vált.

Bomba című nyitóalbum megjelenése óta (1997) valamennyi TNT-lemez nagy durranás volt, hiszen a zenekar immár a negyedmilliomodik eladott és hallgatott hanghordozóra lehetett büszke.

Titkos üzenet c. dal az 1997-es év legnagyobb slágere lett, s ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az Irigy Hónaljmirigy a paródia lemezét ezzel a dallal reklámozta. Természetesen az itt megnevezett dalokról készültek videó klipek és egy közkedvelt rádiós slágerről, melynek címe: Fogd a kezem.

A Silver Voice szakmai gáláján: az év felfedezettjei voltak, az Ifjúsági Magazin közönség szavazásán szintén. 1997 decemberében átvehették az első albumért járó aranylemezt, 25000 db után, aminek a példányszáma mára 40.000 fölé emelkedett. 1998-ban átvehették a MAHASZ Arany Zsiráf díját az év Dance albuma (Bum Bum) kategóriában. Ezt a díjat átvehették a harmadik albumukért is (Három), szintén az év Dance albuma kategóriában.

A TNT 2005. szeptember 24-én feloszlott, de 2011-ben visszatértek és a TNT sikere a mai napig töretlen. Ezt a sikert ők nem aranylemezekben, hanem nagykoncertekben mérik.

Szombaton a Petőfi színpadon 16 órától zenél a The Last Rebel zenekar

The Last Rebel zenekar, a southern rock óriása – a Lynyrd Skynyrd – tiszteletére jött létre 2018 tavaszán. Hosszas keresgélés során megtalálták a megfelelő embereket a megfelelő pozíciókra és 2018 szeptemberétől – a zenekar életművének egy részével – elkezdték a budapesti klub koncerteket, illetve pár nagyobb megmozduláson is részt vettek (pl. RockBörzsöny).

Mit hallhatsz, ha eljössz a koncertünkre?
Természetesen a nagy slágereket (Sweet Home Alabama, Free Bird, Simple Man) mindenképpen eljátsszuk, de kedvezve a mai igényeknek is, a fiatalabb közönségnek ugyanúgy mint a régebbi idők rockereinek és motorosainak, a 2006 utáni dalokból egy nagyobb csokrot adunk át nektek – olvashatjuk a zenekar honlapján.

The Last Rebel zenekar

A Nagyszínpadon 17 órától a kiskőrösi Kothencz Lajos szolgáltatja a talpalávalót, a Petőfi színpadon pedig 17:20-tól Palásti Máté gitárművész ad koncertet

Egy karácsonyi ajándék megváltoztatta az életét Palásti Máténak, mikor kilenc évesen kapott egy gitárt. Kaposvári tanulmányai után nyitotta ki igazán fülét a a latin és jazz zenére. A közelmúltban ő a harmadik magyar jazzgitáros, aki névre szóló Benedetto gitárt kapott – írja róla a sonline.

18:30-tól a Váradi Roma Cafe hozza majd lázba a várhatóan nagy tömeget

Váradi Gyuszi, Váradi Robi, Berki Arthur és Botos Tibor hosszú utat járt be, mire első, közös albumuk megjelent (Járok-kelek a világban). A bemutatkozó korong platinalemez lett, melynél nagyobb elismerés már csak a közönség szeretete és érdeklődése. A debütáló lemezt követő évben a média is felfigyelt a családi zenekarra. Sorra léptek fel a legnagyobb tévéműsorokban, interjúkat adtak újságoknak, rádióknak, a Fonogram magyar zenei díj world music kategóriájában a legjobb lemezért járó jelölését is megkapták. Másfél évvel az első lemez megjelenését követte a második, melynek a Szeress még címet adták.

Az ő különlegességük, hogy összekeverték a zenei stílusokat, a popzenét, a latin dallamvilágot, a híres magyar cigányzenét, a jazzt és a klasszikus zenét, amiből létrejött a Váradi Café sajátos stílusa, amely új színfolt a hazai zenei életben.

Váradi Roma Cafe

20 órától zenés utcabáltól lesz hangos a főtér, köszönhetően a Madarak házibulizenekarnak, amely 1994-ben alakult

Repertoárjuk a ” Sorrentói Emlék”-től (1921) a rock and roll korszakán át a legmodernebb zenékig terjed.

Vasárnap a Petőfi színpadon 16:30-kor kezdődik a zenei program Németh Zsolt, RITMO gitáros előadásával

Németh Zsolt 1990. óta pengeti a húrokat, azóta sok zenekarral és DJ-vel játszott. Soma Mamagésa Balance c. lemezén mint szerző is részt vett. Játszik a Budapest Burlesque, Oneword/Mr. Vasovski produkcióban, és a Csík zenekar egyik műsorában. Van egy flamenco zenekara is. Egyedül vagy kongással járja az ország vagy Európa top éttermeit, hoteleit (pl. Mala Garden, Sheraton Hotel), smooth jazz műsorával, vagy éppen live act-ezik a legjobb DJ-kkel! Saját lemezei is készülnek, a legutóbbi formációja a Oneword. Első kislemezük, saját remixeikkel nemrég jelent meg. A Funky gitározás a szívügye.

Németh Zsolt, RITMO

A Nagyszínpadon 18 órától Gájer Bálint – vagy, ahogy sokan a The Voice műsorából ismerhetik – “a swing hercege” lép fel

Bálint minden embert táncra perdít zenéjével. Olyan színpadi tapasztalatot tudhat maga mögött, ami a legnagyobb előadókkal kel versenyre. Tehetségét nem csak rajongói éltetik, hanem a szakma azon díjazásai is, amit fiatal kora és karrierje ellenére magának tudhat.

Gájer Bálint után a Nagyszínpadon Kovács Kati énekesnő repít minket egy varázslatos világba a dalaival

Kati több mint ötven éve a magyar zene utazó „nagykövete”. Világszerte vitte a magyarok jó hírnevét, bizonyította a nemzet tehetségét. Járt Észak-Amerikától kezdve Ausztráliáig, Európa szinte minden országában, Afrikában, Japánban, sőt még Szibériában is turnézott. És nem utolsósorban koncerteket ad mindenfelé az országban, kicsi falvakban éppen úgy, mint nagy városokban, minden évben sok-sok ezer embernek.

„Kovács Kati életében a normákat tisztelő és betartó, miközben éneklésében mindig a végső határokat feszegető művész. Tehetsége vitathatatlan, hangja egyedülálló. A szeretet szolgálója, miközben abszolút öntörvényű és mindig a maga útját járja. Igazi szabad lélek.” – írja róla Szegő András prima Primissima díjas újságíró Kovács Kati hivatalos honlapján.

Kovács Kati életében a normákat tisztelő és betartó, miközben éneklésében mindig a végső határokat feszegető művész

A három nap részletes programját hamarosan feltesszük programajánlónkba és facebook oldalunkra!

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

MEGOSZTÁS