A tánc nemcsak mozgás-, de életforma is. Geiger Viviennek legalábbis, aki még gyermekkorában ismerkedett meg ezzel a nagyszerű  dologgal, amely azóta a mindennapjai részévé vált. Vivient Turú Gyuláné Iluska néni néptáncfoglalkozásai nyűgözték le először, majd Babenyecz Erika tanítványaként tűnt ki és lett versenytáncos, majd a műfaj oktatója is. Az elmúlt héten a csengődi Dankó Pista Művelődési Házban tartott öt napos tábort az erre fogékony gyerekeknek – nagy sikerrel.

-Hirdetés-

Az általános iskolás lányok és fiúk a szabadabb mozgásformát jelentő country, mambó és salsa mellett standard és latin-amerikai társastáncokat is tanultak a hét folyamán: angolkeringőt, valamint a szamba és a cha-cha-cha alapjait.

Mint azt Vivien, a Pro-Art Alapfokú Művészeti Iskola munkatársa elmondta, a gyerekek – amellett, hogy fejlődik mozgáskoordinációjuk, ritmusérzékük, koncentrációjuk – a táncok tanulása során tapasztalhatják, hogy az ehhez elengedhetetlen erőnlét, állóképeség és rugalmasság elérése mennyi munkával jár.

Vivien leendő pedagógusként arra is ügyelt, hogy kötetlen játékra is jusson idejük a résztvevőknek, akik viselkedéskultúrát, illemtant is tanultak az öt nap során. A csoportokban való tanulást az is lehetővé tette, hogy a hét folyamán mindvégig ketten foglalkoztak a gyerekekkel: Vivien segítségére volt testvére, Zsanett, aki szintén versenytáncos.

A tábort a helyszín biztosításával támogatta Csengőd Község Önkormányzata, és – amint azt Lajter Ferenc polgármester elmondta – a gyermekek étkezéséhez is hozzájárultak. A tábort záró gálán – amelyen Geiger Zsanett és Drahos Gergő is fellépett – a szülők, barátok, ismerősök és érdeklődők ízelítőt kaphattak a hét folyamán tanultakból, és a gyerekek bámulatos produkcióját vastapssal jutalmazták.

KN

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS