Hatvani Adélról már többször írtunk a VIRA Magazinban. A kiskőrösi hős kislány a leukémiával folytatott harcának újabb állomására ért a napokban. Augusztusban ünnepli ugyanis 4. születésnapját, így a kórházi kezelések után felkerestem a kislány szüleit Kittit és Krisztiánt akik meséltek nekem Adél jelenlegi állapotáról.

A Hatvani család

 

VIRA: Közel 1 éve, hogy összefogott az ország értetek. Akkor nagyon vártuk az idei májust, hogy már lássuk az alagút végét. Hol tart most a kezelés? Lehet már örülni?

-Hirdetés-

Azt szeretnénk elmondani, hogy Adél még nem gyógyult meg száz százalékosan, de talán már a nehezén túl vagyunk. Hazajött a kórházból, vége a kórházi kezelésnek, de ez sajnos nem a teljes gyógyulást jelenti. Továbbra is kapja a kemoterápiát csak otthon. Sajnos sokan összetévesztik a kettőt. Mi szeretnénk a legjobban, hogy végleg meggyógyuljon, de most fenntartó kezelést kap jövő októberig és még az sem a vége. Adélnak 9 éves korában mondhatják ki, hogy oké, akkor teljesen gyógyult.

VIRA: Hogyan zajlott az elmúlt 2 hónap itthon? Illetve milyenek a mindennapok a kórház után?

Szeretnénk visszarázódni a hétköznapokba, dolgozunk ezen. Két hónapja jöttek haza a kórházból az édesapjával, akkor Krisztián itthon volt egy hónapot velünk. Kellett nekünk, hogy együtt lehessünk csak mi négyen. De most már egy hónapja újra dolgozik, persze hetente kell szabadnapot kivennie, mivel hetente továbbra is járunk kontrollra Szegedre. Ugyanúgy megtesszük az utat Adéllal, én is mindig elkísérem őket. 4 lumbálás volt előírva neki, ebből kettőn túl vagyunk már. Ezt követően jön majd egy nagy műtét, amikor a portot kiveszik a mellkasából. De csak és kizárólag akkor, ha minden eredmény rendben lesz. Aztán ha minden jól megy, akkor már kéthetente kell csak mennünk kontrollra. Jövő októberig pedig tart a fenntartó kezelés vagyis a szájon át adott kemoterápia amit otthon alkalmazunk.

VIRA: A heti kontrollon akkor most jók az eredmények?

A heti egy kontroll azért nagyon megvisel minket lelkileg. Minden alkalommal idegesen várjuk, hogy mit mondanak, félünk azért továbbra is. Adél szervezete egyelőre nem úgy bírja a kemoterápiát, ahogy azt előre kiszámolták. Először helyreálltak az értékei, majd ismét romlottak. Így járunk hetente, nekünk ez egy kis biztonságot ad. Bennünk is ott van, hogy majd ha 5 év múlva kimondják, hogy meggyógyult – mert ez még 5 év – akkor elhisszük, hogy túl vagyunk rajta. Addig mindig reménykedünk, hogy jó a vérkép. Bízunk, reménykedünk, nem eshet vissza!

VIRA: Az országos szintű kupakgyűjtés a napokban leállt.

Igen, a kupakokat tovább már nem gyűjtjük, hiszen vége a kórházi kezeléseknek. Arra az időszakra terveztük csak a gyűjtést, annak pedig már vége. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden egyes embernek, aki csak egy kupakkal is hozzájárult a gyűjtéshez, hatalmas segítség volt ez nekünk. Országos összefogás volt, és hatalmas lelki támasz is számunkra.

VIRA: Ha jól alakulnak az eredmények, a kislányod visszatér hamarosan az óvodájába?

Adél óvodába egyelőre nem mehet, hiszen zárt térben maszkot kell viselnie, nagy közösségbe még nem mehet egyelőre. De például boltba sem mehetünk vele, hiszen legnagyobb veszélyt rá a vírusok jelentik. Jártunk egy időben már játszótérre is, de nemrég egy vírus átment rajta, így ezt most picit hanyagoljuk. Az óvónőkkel is egyeztettünk, szoktak jönni érdeklődni. Jövő tavaszig biztosan nem mehet még. Két kemoterápiát kap jelenleg, és hiába kenjük 50 faktoros napkrémmel, az egyiktől 5 perc alatt leégne. Így ezekre is vigyáznunk kell. Jövő tavaszig biztosan itthon lesz velem és a kisöccsével.

VIRA: A cikk megjelenésekor lesz Adél születésnapja. Lezárhatjátok az elmúlt évet. Erre vártunk mindannyian. Lesz ünneplés?

Családi ünneplés lesz. Semmit de tényleg semmi ajándékot nem kért, hiába kérdezgettük, csak egy unikornisos tortát. Ezt illő megünnepelni, így az unikornisos tortával készülünk a születésnapjára. Most úgy gondolom, hogy a pezsgő is elkél számunkra.

A VIRA Magazin nevében kívánunk nagyon boldog születésnapot, Adélka!

DéKá 

MEGOSZTÁS