Mindezekből részesülhetett az a harminc gyermek, aki jelentkezett a csengődi Dankó Pista Művelődési Ház munkatársai által szervezett nyári táborba. Papp Orsolya, Dignerné Kovács Erika, Fülöp Szandra, Görögné Pálfi Hajnalka és Kovács Nikoletta koordinálta Iván Anna és Kökény Vivien önkéntes segítők közreműködésével az ötnapos programsorozatot, mely Csengőd Község Önkormányzata jóvoltából minden résztvevő számára ingyenes volt. Lajter Ferenc polgármester elmondta, fontosnak tartja, hogy egy csengődi gyerek se maradjon ki a településen szervezett színvonalas programokból azért, mert esetleg a családja ezt nem tudja kigazdálkodni.

-Hirdetés-

A gyerekek az első napon az ismerkedést követően mozgásos programokon vehettek részt: kipróbálhatták a tavasszal átadott sportpark eszközeit, majd Geiger Vivien versenytáncostól a modern tánc alapjait sajátították el, melyet követően önálló koreográfiát alkotva táncoltak, és kerékpáros ügyességi versenyen is megmérethették magukat.

A tábor második napján délelőtt a csengődi kádárkiállításra látogattak el. A gyerekek számára nagy élmény volt elérhető közelségbe kerülni a megelevenedett múlttal, hiszen a gyűjtemény gazdájával, Földi Istvánnal együtt fűrészelhettek, kipróbálhatták a faragásra alkalmas jancsiszéket és egyebek mellett az esztergagép működését is megismerhették. A háziasszony, Hegyi Zsuzsi gondoskodó vendégszeretetét is élvezhették, akinek remek süteménye pillanatok alatt elfogyott. Az időutazást követően Turú Gyuláné Iluska néni táncoltatta meg a lányokat és fiúkat, akik népi játékokban, néptáncban és társastáncokban is kipróbálhatták magukat.

A következő napon a sportpályára kerékpározott a táborozó csapat, ahol a Kuti Erika címzetes rendőr őrnagy által koordinált rendvédelmi nap keretében, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság, az OMSZ Kiskőrösi Mentőállomása, Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, valamint a Magyar Honvédség munkatársainak jóvoltából megismerkedhettek a gyerekek az egyes szervezetek munkájával, és rengeteg hasznos ismeretre tettek szert.

Csütörtökön Sámel Zsuzsa keramikus akasztói alkotóházában kézműveskedhettek, játszhattak a lányok és fiúk. Agyagból formálták meg fantáziadús alkotásaikat, és jóízűen fogyasztották el az ízletes, kemencében sült kenyérlángost, amelyet Sámel Mária segítségével készítettek el a nagylányok.

A tábor zárónapja a Vadkerti-tónál vidám, önfeledt fürdőzéssel telt. A hét folyamán a nyári csemegékben is bővelkedhettek a gyerekek: ízletes palacsinta, édes főtt kukorica, sajtos lángos, hűsítő dinnye és fagylalt is szerepelt a meglepetések listáján.

KN

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS