Idén nyáron is jó hangulatú, baráti napot szervezett a dolgozók számára a kiskőrösi Ungvári Works Kft. vezetője, Ungvári Ferenc. Ő mesélt nekem bővebben erről a hagyományról és az augusztus 10-én zajlott eseményről.

-Hirdetés-

Nálunk ennek hagyománya van, idén talán nyolcadik alkalommal valósítottuk meg ezt a csapatépítő napot. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy az emberek, akik itt dolgoznak, a mindennapos nyolc órai munka mellett legyenek egy másfajta közegben, s együtt próbáljanak kialakítani barátságokat, jó viszonyt. Sokkal közvetlenebbé vállnak egymással az emberek, és azt látom, hogy jóval segítőkészebbek is egymással. Nagyjából negyven ember dolgozik nálunk, az átlagéletkor 30-33 év, szóval ez egy fiatalos csapat,

olyan ez, mint egy nagy család.

Már második alkalommal tartottuk Tabdin, az Akácos Horgásztón, egy csodálatos környezetben. Nálunk sokan szeretnek horgászni, velem együtt, így erre is volt lehetőség, emellett lehetett fürödni is, de voltak csapatépítő játékok is. Az ételről Nagy Imi, a City Ételbár tulajdonosa gondoskodott, és nem hagyta egy percre sem, hogy éhen maradjon bárki is. Reggel nyolc órakor kezdődött az esemény, busszal mentünk ki, a rendezvény pedig este fél hétig tartott.

Ungvári Ferenc

A műszakváltásból eredő problémára is megoldást nyújt ez a program, mert ezek az emberek 10-15 percet találkoznak egymással, és ez az idő kevés ahhoz, hogy a váltótársak közel kerüljenek egymáshoz. Szeretném, ha az üzemen belül kialakulnának baráti társaságok, és így tudjanak együtt dolgozni. Fontos volt, hogy mi ide nem dolgozni mentünk, hanem szórakozni. A jövőt illetően nagy esély van rá, hogy lesz nyárnyitó és nyárzáró esemény is, bár így is minden évben tartunk évzáró eseményeket, vagy üzemen belül szombat estéken néha összejövünk egy-egy könnyebb kikapcsolódásra. 

A szervezést egyedül hajtottam végre, de természetesen a fiaimmal és a dolgozóimmal is megbeszéltem több mindent, például, hogy mi legyen a menü és a program, és kértem ötleteket is. Az első ilyen csapatépítő alkalom Jakabszálláson volt a repülőtéren, de a tapasztalatokból rájöttünk, hogy nekünk nyílt térre, természetre van szükségünk, hiszen a munkahelyen is zárt térben dolgozunk.
Az esemény fantasztikusan sikerült és a tervek között szerepel több távolabbi kirándulás is a dolgozókkal– így nyilatkozott Ungvári Ferenc.

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS