A bócsaiak erősek és bátrak. No meg ötletesek. Ennek nyomán immár második alkalommal rendeztek evangélikus ifjúsági nyári tábort. A szervezők — Erős Vár Alapítvány — azt ötletelték ki, hogy helyben, a helyi erőkkel, kevesebb költséggel és több támogatóval ugyanazt az örömöt okozzák, mintha távoli vidékre vinnék el a gyerekeket.

-Hirdetés-

A bennalvás öröme ugyanakkor nem maradt el: a különböző felekezetekből érkező 22 helyi gyerek túlnyomó része bevállalta a diákotthonból átalakított ifjúsági szálláson való éjszakázást. A szülők meg még örültek is egy kis szabadságnak…

A tábor programja sokrétű volt: az egyházi színt László Lajos evangélikus lelkész vitte bele a táborba a napi áhítatokkal és gitáros énekekkel. Több kirándulás és kézműves program hozta el a kalandot a gyerekek életébe. Kőhegyi Gábor dekorációs műhelyében lézerrel vágtak maguknak állatokat az ügyes legények.

Baján a kisvonatozás után a kalandpark vitte el a prímet. És persze nem maradhatott el a fürdőlátogatás sem. (Legalább egyszer megfürödtek rendesen…)

Nagy sikert aratott egyik este a „süsd magad” akció, amiben azért benne volt a lelkes szülők keze is. Ezt tábortűz követte, amelyhez a fát saját maga vágta ki és termelte oda a kis csapat. Itt szembesültek a „maga alá csurgató teve” és a „vándorló síp” problémájával a fiatalok — jókat derülve az éppen pórul járt „rossz gyerekeken”.

Az utolsó nap a számháborúé és az akadályversenyé volt. A hat állomáson a legkülönbözőbb tudományokról kellett számot adniuk a 4-5 fős csapatoknak. A csomózás még ment tavalyról, de a bekötött szemmel való bolyongás a fák között új volt. Az íjászatnak hagyománya van a falu rendezvényein, de a tájoló használata és a sport-teszt csak közösen ment. De úgy viszont jól!

És a vége bizony a lelkész kisautójának elhúzása volt — időre. Azért a csoportképre mindenki odaért. Itt következett ugyanis a nagy meglepetés: mindenki saját, névre szóló tábori oklevelet kapott – kiemelve benne a saját ügyességét és tehetségét!

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS