Aki augusztus 19-én ellátogatott a Rónaszéki Fürdőbe, ingyenesen vehetett részt a Fitt-Família rendezvény programjain.

Az egészség érték, személyes és egyben össznemzeti kincs. A gazdasági fejlődés, a versenyképesség fontos tényezője az egészséges, megfelelően képzett egyén, aki fizikai és szellemi teljesítőképességének javát tudja nyújtani. Az egészségi állapot meghatározza az oktatás, a tanulás és a munkavégzés színvonalát.

Sokan kíváncsiak voltak egészségük állapotára

Az EFOP 1.8.6, a lakosság fizikai aktivitásának növelése és az egészségfejlesztő testmozgás kultúrájának kialakítása a szabadidősport révén, a rekreációs sportszakember-képzés, valamint a sportszolgáltatások létrehozásának támogatásával a Dél-alföldi régióban című projekt idén is megvalósult Kiskőrösön a Rónaszéki Fürdőben.

-Hirdetés-

„Projektünk fő célja az egészségfejlesztő testmozgás (HEPA) támogatása a Dél-alföldi régióban. Ennek keretében a fő pályázó, a szabadidősport fejlesztési területén nagy tapasztalattal rendelkező Szegedi Rekreációs Sport Club (SRSC) és konzorciumi partnerei olyan komplex rekreációs és prevenciós programok megvalósítását tűzték ki célul, melyek javítják a testmozgáshoz való egyenlő esélyű hozzáférést, segítik a napi mozgásmennyiség növekedését, ezáltal a krónikus betegségek megelőzését és az emocionális és mentális stabilitás létrejöttét. A projekt további fő céljaként határozható meg a szabadidősportban érdekelt ágazatközi szereplők (pl. önkormányzatok, sport- és szabadidős szolgáltatók) együttműködésének ösztönzése. Programjainkkal a Dél-Alföld több mint félszáz teleülésén jelenünk meg. A pályázat eddig eltelt bő egy éve alatt közel 4 ezer dél-alföldi a célcsoporthoz tartozó felnőtt lakost vontunk be programjainkba és ugyancsak ezrekre tehető azoknak a fiataloknak, vagy éppen a más régiókban lakók száma, akik szintén csatlakoztak hozzán.” – nyilatkozta Dr. Győri Ferenc, a program szakmai vezetője.

Konzorciumi Partnerek
Dél-alföldi Ifjúsági Életmód és Szabadidő Alapítvány
Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség

-Kincses Szilvi-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS