A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI pedagógusai által szervezett 6 hetes Erzsébet-tábor sorozatot a Honfoglaló tábor zárta. Az augusztus 5-től 9-ig tartó táborba 24 alsós diák jelentkezett. A táborvezetők Szabó Orsolya és Bezsenyi Orsolya voltak, akik tábori élményeikről meséltek nekünk.

Az első nap az ismerkedés és csapatépítés jegyében telt, szórakoztató közösségi játékokkal, táblás társasokkal és udvari játékkal.

-Hirdetés-

Kedden vonattal Kiskunhalasra utaztunk, ahol a Hirling József Lovasparkban vegyes elfoglaltságokkal vártak bennünket. Reggeli tornával kezdődött a program, majd műlovas bemutató ejtett bámulatba bennünket. A műlovon a vállalkozó kedvű soltvadkertiek is megtanultak néhány alapelemet. Ezután párhuzamosan zajlottak a tevékenységek: agyagedényt korongoztak, sablonok segítségével kézműveskedtek, íjászkodtak, trambulinoztak, lovas kocsikáztak a gyerekek. A legjobban a lovaglást várta mindenki! Muskó Gabi néni irányításával, vezetett lovakon különféle gyakorlatokat is végeztek a kis lovasok.

A szerdát a Vadkerti Hunokkal töltöttük. Lipkáné Nyúl Szilvia mesélt nekünk az ősmagyarok mindennapjairól, szokásairól, öltözködéséről… Az iskola udvarán felállítottak egy jurtát, amit kívül-belül szemügyre vettünk. A diákok hagyományos népi fajátékokat próbáltak ki, ismét íjászkodtak. A fiúk nagy lelkesedéssel tanulgatták, végül sikerre vitték az ostorcsattogtatást. Később a rovásírást gyakoroltuk, valamint filcből tarsolyt varrtunk, üdítős doboz fülekből karkötőt fontunk.

Csütörtökön Bishof Ádám testnevelő és népi táncos igyekezett az utóbbit közelebb hozni gyermekeinkhez. A lépéseket lassan begyakoroltuk, majd összekapcsoltuk, eztán már zenére is tudtunk lépegetni. A kifáradt lábacskákba visszavarázsolta az erőt a fagyi, amelyre a Szervánszky Cukrászda vendégei voltunk. Köszönjük! Délután gyümölcssalátát készítettek a gyerekek, és jóízűen el is fogyasztották.

Az utolsó napon kibicikliztünk a Vadkerti-tóra, a kilátó előtt, mellett és rajta tízóraiztunk, majd visszatekertünk a Tavirózsa Kalandparkba. Itt két részre oszlottunk: akik kedvet éreztek, végighaladtak az akadálypályán, akik nem, ők a játszótéren töltötték az időt a fitness eszközökön és a legnagyobb népszerűségnek örvendő gocartokon. Köszönjük!
Délután felfrissültünk a tó vizében, a parton homokvár komplexum is készült. A Vadkert Komszolg Kft.-nek köszönhetően ezt ingyen tehettük. Köszönjük!

Bízunk benne, hogy sikerült minden gyermek számára örömtelivé tenni a közösen eltöltött hetet, és sok-sok szép emlékkel tartalmasabbá és gazdagabbá tenni a nyári szünetet.

K.I

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)