Augusztus 15-20. között Kiskőrös Város Fúvószenekara és Mazsorett csoportja fantasztikus sikereket aratott Franciaországban egy hatalmas zenei karnevál keretein belül. 

Rengeteg próba és munka van mögöttünk, amiből a közönség nem sokat érzékel. Az eseményre már hónapokkal ezelőtt készültünk, hiszen tudtuk, ez nem mindennapi fellépések sorozata lesz, azonban nem gondoltuk, hogy ennyire sűrű lesz a program. Az út is kellőképpen lefárasztott bennünket, hiszen 17 óra buszút után pihenhettünk csak meg Olaszországban, azon belül is a gyönyörű Ventimigliában. Amíg sofőreink -akik végig biztosították a biztonságos utazásunkat- szusszantak egyet, addig a nagy csapat az olasz tengerparton hűsölt, és készült lelkiekben a hosszú menetzenékre.

Ventimiglia, ahol láthattuk a csodás napfelkeltét
-Hirdetés-

Az olasz tengerpart mindannyiunkban nyomokat hagyott, hiszen nem mindennapi látványt és emlékeket gyűjtöttünk, s természetesen a csapat is még jobban összecsiszolódott. Folytatva utunkat Mendébe, egy rögtönzött próbát tartottunk egy helyi benzinkúton, s bár fáradtak voltunk már, a hangulat és a rövid műsorunk is szuper volt. Alig hittük el, amikor 27 óra buszozás és 8 óra tengerparton töltött idő után megérkeztünk Mendébe.

A rezesek

Fáradtan, de kíváncsian fogyasztottuk el a francia reggelit, majd siettünk díszruhákban az első fellépésünkre. Két órás szabadtéri menetzene várt ránk Mende utcáin, ahol nem volt időnk pihenni, majd ezt még kétszer megismételtük ezen a napon. Este egy éjszakába nyúló karneválon nyújtottunk szórakozást a francia közönségnek, akik szép számmal érkeztek. Rajtunk kívül svéd, bolgár, német, és több hazai francia zenekar fújta a hangszereket, s pörgette a botot másik két külföldi mazsorettcsoport is. Este kicsit megismerkedtünk a többi zenekarral, majd egy kevés alvás után másnap is három szereplés várt ránk. Fáradságunk eltörpült, hiszen a közönség nagyon élvezte a fesztivált, különösen a magyaros műsorokat, az ott lévő hangulat leírhatatlan volt, az utcákon konfetti esővel hálálták meg a műsorokat. Az egész olyan gyorsan eltelt, hogy azon kaptuk magunkat, már úton vagyunk haza. Jesoloban, a gyönyörű olasz üdülő város tengerpartján pihentük ki a fáradalmakat.

Kiskőrös Város Mazsorett Csoportja

Természetesen nem tudom eléggé kihangsúlyozni, hogy mennyire hálásak vagyunk kísérőinknek, a két “apukának”, akik évek óta sikeresen vezetik mindkét művészeti ágazatot, Gmoser Istvánnak a zenekar vezetéséért, és Gmoser Györgynek, aki a mazsorettes lányokat irányítja, valamint az öt kísérő szülőnek, akik a fellépések alatt támogattak minket, hogy ne essünk össze a fáradságtól.

Köszönjük a támogatást Kiskőrös Város Önkormányzatának, Ungvári Ferencnek, az Ungvári Works Kft. vezetőjének, valamint a Kiskőrös Város Fúvószenekarát és Majorettcsoportját Támogatók Egyesületének.

Mendében is gyönyörű környezet fogadott minket

Azt hiszem bátran mondhatom mindenki nevében, hogy a két csapat nem csak városunkat, de országunkat is képviselte, melyre nagyon büszkék vagyunk. Ezek az emlékek örökké bennünk élnek és soha nem fogjuk elfelejteni, hogy mekkora örömet szerzett nekünk a francia közönség szűnni nem akaró vastapsa.  Köszönjük a franciáknak a kedves fogadtatást.

Köszönjük, hogy zenélhetünk hogy megadatik ez a lehetőség Kiskőrösön, hogy egy ilyen remek fúvószenekarban kamatoztathatjuk tudásunkat. Kíváncsian várjuk a további fellépéseket és a ránk váró kihívásokat.

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (108 db kép)
MEGOSZTÁS