Nem zár be a Helen Doron Nyelvstúdió Kiskőrösön, sőt bővül a csapat. Erről és sok más kérdésről is szó volt hétfőn és kedden a nagy érdeklődésnek köszönhetően.

-Hirdetés-

2019. augusztus 26-án és 27-én nyílt napot tartottak a Helen Doron tanárai Kiskőrösön a Petőfi Sándor Művelődési Központban. A nyár utolsó napjain ingyenes bemutató órára invitálta Szlovákné Hajnal Csilla a kicsiket és nagyokat, ahol a kiskőrösi Helen Doron jövőjéről érdeklődtek a szülők. Csilla és segítője, aki jövendőbeli tanártársa is, Durst Klaudia játékokkal, szórólapokkal és némi harapnivalóval várta a gyerekeket és szüleiket. Voltak visszatérő diákok, akik már régi ismerősként üdvözölték Csillát és voltak szép számmal újonnan érdeklődők is babakortól egészen a tizenéves korosztályig.

Csilla bemutató órát tartott a kisebbeknek és nagyobbaknak is, ahol a gyerekek tudástól függetlenül jól érezték magukat. A módszer pedig kétségkívül hatékony, hiszen volt olyan két éves a gyerekek között, aki az elhangzott szavakat bűbájosan utánozta, majd mondogatta is.
Volt itt tanmesenézés, varázslás, sőt egészen sportosan végződött egy-egy óra, ahol táncoltak a gyerekek miközben a szavakat tanulták. A szülők minden kérdésre megkaphatták a válaszukat, sőt a kedvezményes beiratkozás lehetőségével is többen éltek.

Szlovákné Hajnal Csillát kérdeztük a két nap élményeiről. Szép számmal jöttek látogatók. Hogyan foglalnád össze a két napot?

Azt gondolom, ez a két nap remek lehetőség volt az újonnan érdeklődők számára, hiszen nemcsak információt kaptak a módszerről, hanem a gyerekek ki is próbálhatták azt. Hétfőn délután az óvodások és a kisiskolások vehettek részt az ingyenes bemutató órákon, kedden délelőtt pedig babás-mamás foglalkozást tartottunk. Örülök, hogy egyre több gyermeknek van lehetősége ezzel a módszerrel angolt tanulni. Amelyik szülő komolyan veszi az órákon való rendszeres részvételt, illetve az otthonra kapott anyag hallgatását, az tényleg hatalmas segítséget nyújthat gyermeke nyelvi fejlődése érdekében.

Milyen kérdésekkel kerestek meg a szülők?

Sokféle kérdés felmerült, de általánosságban elmondható, hogy az órák menetéről, hosszáról, gyakoriságáról érdeklődtek, illetve a csoportok alakulásáról, lehetséges kedvezményekről is szó esett.

Szeptembertől már Csilla és Klaudia várja a Helen Doron régi és új diákjait

Nem zár be a Helen Doron, hanem ellenkezőleg, bővültök is. Mesélnél az új társadról?

Bizony bővül a csapat. Nemrég egy személyes kapcsolat révén ismertem meg Durst Klaudiát, aki lelkesen érdeklődött a Helen Doron által kínált lehetőségek iránt, hiszen éppen tanárkeresőben voltam. Klaudia ambiciózus jelleme és angol tudása, amit több éves Angliában tartózkodása alatt szerzett, már az első alkalommal meggyőzött, ezután közös megállapodást kötöttünk, hogy együtt vágunk bele a következő tanévbe. A szeptemberi képzés után, gyakorlatban is elmélyítheti majd tudását és megismerkedhet tanítványainkkal és szüleikkel. Én hiszem, hogy közös erővel még színesebbé tudjuk varázsolni angol óráinkat.

Mik a jövendőbeli terveitek?

A jövőben fogunk együtt és külön-külön is órákat tartani, próbáljuk az órarendünket minél zsúfoltabbá tenni, hogy akár ovikba is eljussunk a módszerrel, hiszen a szülők részéről van erre igény. Bízunk a kiskőrösi óvodák közreműködésében ezzel kapcsolatban. A hétköznapi órákon kívül egyéb színes programokat is tervezünk a szünetek és az ünnepek idejére, amelyeken külsős gyermekek is részt vehetnek majd. Hosszútávú tervünk pedig, hogy a lelkes kisdiákokat komolyabb szintre eljuttassuk és segítsük őket a nyelvvizsga megszerzésében.

VIRA

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS